A, co mi tam -- od czegoś trzeba zacząć.
Witam więc wszystkich po raz pierwszy i zapraszam do obejrzenia kilkunastu zdjęć ze ślubu Izy i Tomka.
Pozdrawiam serdecznie!
Szukaj
A, co mi tam -- od czegoś trzeba zacząć.
Witam więc wszystkich po raz pierwszy i zapraszam do obejrzenia kilkunastu zdjęć ze ślubu Izy i Tomka.
Pozdrawiam serdecznie!
nie jest źle, ale jak na D600 dla mnie za dużo szumów (może to zbyt duży kontrast lub wyostrzanie). Dodatkowo winieta na każdym zdjęciu szybko sie nudzi, a na niektórych wręcz przeszkadza.
Nikon
Za poprzednikiem: kontrast lokalny za mocny, przez co jak dla mnie męczące w odbiorze. Może trochę oszczędniej z suwakami?
D40 | D7000 | N18-55 | T17-50 | N50 | N70-210 | SB-700
Mnie się właśnie podobają intensywne barwy i czystość. Co do winiety, to mi nie przeszkadza, no może na 13 zdjęciu jest za duża.
Rozumiem, przyjąłem do wiadomości i dziękuję za uwagi.
Szumy? Na których zdjęciach? Pytam zupełnie bez złośliwości, bo nie widzę tego u siebie. Kontrast lokalny nieruszany -- zdjęcia wyostrzone po zmniejszeniu tylko.
Pozdrawiam!
Jak na takietam to fajne.
Ale na serio, to mi się podoba. Nawet bardzo.
Masz jakieś "więcej?
D7100 | S 10-20 4-5.6 EX | N 35 1.8G | T 70-300 VC USD | SB-700
Pozdrawiam, Ola
Na piątce drzwi, na siódemce krata w ślubnym aucie... MZ psują obiór.
Jak na d600 to faktycznie spodziewał bym się czegoś więcej, ale do rzeczy. Troszkę mi niektóre zdjęcia zalatują pseudo hdr-em np. 13-tka. Na pierwszej fotce zginęły szczegóły fryzur dwóch babek po obu stronach młodej (jakby za ciemno), 2-ka masz może pionowe i szersze? 5-tka - młody jakby za jasny no i faktycznie chyba to wyostrzanie po zmniejszeniu dodało szumu. 9-tka faktycznie przebija czerwona maskownica/krata przez szybę, a na 10-tce kapkę ścięty welonik, a do 12-tki moja osobista uwaga - nie trawię fotek jak ktoś coś je/pije mnie by krępowało jakby kto mi taką fotę strzelał.
Serdeczności! A co do sprzętu to D5300 | Sigma 18-35 F1.8 Art | N10-20 | N70-300
Olsono, dziękuję serdecznie. Mam, ale nigdzie nie publikowałem reszty materiału. W innym wątku wrzuciłem za to kilka zdjęć z pleneru.
Dziękuję również za wszystkie krytyczne -- rzeczowe uwagi. Pozwolę sobie odnieść się do kilku z nich.
Przyznam szczerze, że nie rozumiem stwierdzenia 'jak na D600' -- czego więcej można spodziewać się po tym modelu? I dlaczego wymagać czegoś od aparatu a nie od fotografa?Same zdjęcia to ani pseudo, ani nie-pseudo HDR -- na 13 mamy ostre popołudniowe słońce oświetlające wejście do kościoła i ciemne wnętrze, siłą rzeczy musiałem więc przygasić lekko światła po lewej stronie. Na 1 panna młoda jest nieco rozjaśniona (zresztą, nietrudno zauważyć ślady maskowania, mnie akurat to nie razi). Osobiście lubię bardzo taką kolorystykę. Odnośnie do 12 -- tutaj mam zupełnie inne zdanie, komunia, dla mnie, to jeden z najważniejszych momentów, który należy sfotografować. Mówię tu o mszy jako takiej, nie o efekcie, jaki osiągnąłem -- ocenę swoich zdjęć rzecz jasna pozostawiam innym.
Pozdrawiam!
Skontaktuj się z nami