Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: portret 4

Domyślnie portret 4

Dobranoc
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

To chyba jedna z Twoich lepszych odsłon tej modelki (chociaż podobała mi się też "królowa Gorgo" ). Bardzo fajna obróbka, chociaż na pierwszy rzut oka może się wydawać, że skóra jest zbyt zblurowana, ale mi to nie przeszkadza.

Jedna tylko rzecz, na prawym policzku modelki (zaraz obok nosa) widzę nierównomierne pojechanie pędzlem, taki gładki zygzak się zrobił.
    Z uwag to tyle.

Na prawdę piękny, subtelny portret modelki ze zjawiskowymi oczami i ustami.

PS nie wiem czy raczej nie powinien być w dziale m/g/b?
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

A mnie ten blur przeszkadza.
    Wygląda fatalnie.
    A szkoda, bo lubię oglądać Twoje zdjęcia z tą modelką.

Domyślnie

No cóż, dzięki za słowa krytyki
    Co prawda to nie typowy blur, a efekt pewnie wzmocniła mała GO uzyskana na przysłonie 2.0
    Misher, faktycznie i nawet wiem kiedy, machnęło mi się na tablecie, ale myślałem, że jednak śladu piórko nie zostawiło
    Dzięki za spostrzegawczość

Domyślnie

Widzę pewne podobieństwo do fotografii Marciana Wuu, moim zdaniem faktycznie za dużo blura
    Trochę niefajnie to wyszło, miejscami faktura skóry jest a gdzie indziej całkowicie znika.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Nie powiem lubię jego portrety i pewnie jakoś podświadomie czlowiek stara się dążyć do wzorców
    ... Jak widać z różnym skutkiem
    Muszę jeszcze popracować nad fakturą skóry, bo lubię ten portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    Muszę jeszcze popracować nad fakturą skóry, bo lubię ten portret
    Zdjęcie znakomitepoza tym drobnym mankamentem, o którym sam już wiesz, czyli skórą. Do postprocesu na szczęście zawsze można wrócić (i w tym przypadku warto, bo zdjęcie ma potencjał na perfekcyjne), a skadrować, oświetlić, nawiązać kontakt z modelką, poprowadzić całą sesję tak, żeby powstały dobre zdjęcia - to jest sztuka a tym zdjęciem (i pozostałymi z serii) udowadniasz, że najważniejsze masz już świetnie opanowane

Domyślnie

Podoba się, dość fajnie świecisz
    Dziewczyny mają u Cb duże źrenice, jak do tego dochodzisz, siedzicie chwilkę po ciemku i nagle błysk?
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Domyślnie

Powiem woooow ..... z takim małym "ale"
    Przeszkadza mi i odciaga uwage ta biala plama przy prawym uchu modelki, prawdopodobnie odbicie lampy w kolczyku.

Domyślnie

Oczy super. Czoło fatalne. Nie jest to mała GO, bo ostro jest na ustach i oczach i lewej skroni. Pomiędzy nimi jest czoło, policzki i kąciki nosa totalnie rozmyte. Bez problemu można tak wygładzić skórę, żeby zachować jej fakturę.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 28-06-2013 o 00:09
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów