Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Tworzymy ubezpieczenie na sprzęt fotograficzny

Cześć,

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów. Czy jesteście zainteresowani ubezpieczeniem na sprzęt fotograficzny ? Współpracuje w chwili obecnej z jedną z większych firm brokerskich na rynku w sprawie ubezpieczenia dla sprzętu fotograficznego.

Chciałbym w tym wątku zapytać Was czego dokładnie potrzebujecie w takim ubezpieczeniu. Wszelkie sugestie i pomysły będą bardzo pomocne przy tworzeniu oferty. Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany tym tematem niech pisze też na priva - dzięki temu będę mógł określić potencjalną grupę zainteresowanych.

Domyślnie

Odpowiedź oczywiście prosta.

Pełen zakres ubezpieczonych zdarzeń, niewielka kwota składki i pełna kwota zwrotu

Domyślnie

Wydaje mi się, że oprócz oczywistych kwestii jak ubezpieczenie od kradzieży, rozboju, czy wypadków losowych, taka polisa powinna również obejmować awarię sprzętu wynikającą z jego normalnej eksploatacji. A konkretnie chodzi mi o jak najmniejszy udział własny w naprawach pogwarancyjnych z możliwością uznania "szkody całkowitej" jak w przypadku samochodu.

Opcja sprzętu zastępczego byłaby bardzo kusząca, ale jest raczej nierealna.

No i przede wszystkim możliwość ubezpieczenia sprzętu używanego, a nie tylko fabrycznie nowego.
    D90 | F75 | F70
    35/1.8G | 50/1.8D | 28-85/3.5-4.5 | 18-105/3.5-5.6G | T80-200/4 AI-S
    PLC3 | 12XP | H44M-4 | P135/2.8

Domyślnie

Maksymalna kwota na jaką można ubezpieczyć, bo ostatnio broker wycenił mi uwzględniając ubezpieczenie całego sprzętu do wysokości 6tys...

Domyślnie

Zacznijmy od tego, że z łaski swojej napiszesz co to za "jedna z największych firm brokerskich na rynku", bo nie wiem czy warto zabierać głos i szarpać klawiaturę
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Kiedyś zakłady ubezpieczeń ubezpieczały od ryzyka. Dzisiaj w większości przypadków chcą mieć pewność, że szkoda nie wystąpi. W przypadku sprzętu fotograficznego ryzyko jest zbyt duże, żeby brać odpowiedzialność.
    Wiadomo, że najchętniej od powodzi ubezpieczają nieruchomości tam, gdzie w okolicy nie ma żadnej rzeki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory_21 Zobacz posta
    Zacznijmy od tego, że z łaski swojej napiszesz co to za "jedna z największych firm brokerskich na rynku", bo nie wiem czy warto zabierać głos i szarpać klawiaturę
    Jeśli Ci to coś mówi to z firmą brokerską Gras Savoye.

Domyślnie

Ciekawy pomysł, czekam na szczegóły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Kiedyś zakłady ubezpieczeń ubezpieczały od ryzyka. Dzisiaj w większości przypadków chcą mieć pewność, że szkoda nie wystąpi. W przypadku sprzętu fotograficznego ryzyko jest zbyt duże, żeby brać odpowiedzialność.
    Wiadomo, że najchętniej od powodzi ubezpieczają nieruchomości tam, gdzie w okolicy nie ma żadnej rzeki.
    Smutna prawda a jeśli już szkoda wystąpi do rękami i nogami się bronią... ale to o to chodzi z tym "biznesem"

Domyślnie

Mi wystarczy jak będzie to ubezpieczenie od kradzieży/rozboju obejmujące pracę w terenie ze składką roczną np. 2-3%...
    Wielu już próbowało; ktoś tam kiedyś podawał firmę, która mu ubezpieczyła, ale ta sama firma w moim mieście już nie była zainteresowana.
    Kumpel ubezpieczyciel próbował mi stworzyć coś takiego, ale opierało się to na małym oszustewku..

No ale skoro za granicą się da to może u nas też coś ruszy w temacie.
    Powodzenia i dawaj znać jak postępują rozmowy.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów