Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie zawieszone lustro+err d70s

Witam,

nie wiem co się dzieje :/ probuję robić fotkę i migawka klepie a lustro wisi w powietrzu :/ , przy kolejnym wciśnięciu spustu lustro wraca na miejsce. Zrobiłem reset "z guzika" i nic nie pomogło..
    co to może być i jak temu zaradzić?? może to słaba bateria?

cały dzień dziś robiłem fotki i nic się nie działo! prosze pomocy!!

Domyślnie

Mam ten sam problem. Zrobilem dzisiaj jedno zdjecie i dalej juz nie dalo rady :/ podpialem inny obiektyw-to samo. Bateria nie jest slaba, wrecz przeciwnie.
    Rowniez prosze o pomoc

Domyślnie

Spróbuj zdjąć obiektyw, wisnąć spust i zobacz, czy przy zawieszonym lustrze migawka jest otwarta. Jeżeli nie, to trzeba delikatnie przepchnąć listki migawki do dołu, cienkim śrubokrętem, patyczkiem kosmetycznym, u mnie i jeszcze u kilku osób z forum pomogło, gdzieś opisywałem cały zabieg
    Suzuki SV 650N

Domyślnie

u mnie, niestety, migawka jest otwarta

Domyślnie

Witam,
    Miałem to samo (jak również mój znajomy), mam pytanie, czy na oryginalnej baterii też się tak zachowuje?
    W naszych przypadkach doszliśmy, że to wina tych tańszych akumulatorków, które nie koniecznie działają tak jak powinny. A to, że są naładowane jeszcze niczego nie przesądza

pozdrawiam.
    Kiedyś: D3, D2H, D70s
    Aktualnie: D750, Z7II

Domyślnie

Witam serdecznie!
    Jestem posiadaczem systemu Nikona (czy szczęśliwym, tego jeszcze nie wiem) od niedawna (ok. 2 m-ce). Zdarzyło mi się to raz przy ok. setnym zdjęciu na D70S, na oryginalnym! akumulatorze. Dlatego domniemam, że to nie akumulator. Lustro w górnym położeniu, migawka na wpół otwarta i "err" na display-u. Z tego co widzę jest to dość częsta przypadłość D70S. Najciekwsze jest to, że serwis Nikon-a udaje, że o niczym takim nie słyszał. Faktem jest, że zdarzyło mi się to po wyjściu z domu na bardzo wilgotne powietrze. Serwis potwierdził, że mogło to być przyczyną. Poradziłem sobie w sposób opisany powyżej, czyli bardzo delikatne zsunięcie lamelek migawki do góry. Siódme poty i derylium rąk... Nie chcę tego przeżywać ponownie.
    Pozdrawiam gorąco!
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 17-04-2007 o 12:42
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Witam ponownie!
    Zapomniałem zapytać wcześniej. Czy "przypadłość" ta powtarza się u koleżanek i kolegów, którzy spotkali się już z tym problemem w swoich D70S? Czy był to przypadek incydentalny? Dziękuje serdecznie za odpowiedzi i gorąco pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 17-04-2007 o 13:19

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa - Kabaty

Domyślnie

Witam!
    Ja mam D70 i dla odmiany blokuje mi się lustro... A na serwis Nikona to jak zwykle brak słów....

pzdr i rozwiązania problemu życze
    D300 i kilka szkieł. Ciągle się ucze

Domyślnie

W moim d70s stało się to raz, na oryginalnej baterii, po upadku, od ponad 8 miesięcy wszystko jest ok
    Suzuki SV 650N

Domyślnie

Witam!
    Czyżby tylko dwa udokumentowane przypadki? Bardzo proszę o wpisy. Napewno info na ten dotkliwy dla D70S temat przyda się innym forumowiczom. Z góry dziękuję!
    Z nikonowskim pozdrowieniem!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów