Close

Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś zadowolony z d7000?

Głosujących
120. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • a - puszka bezproblemowa

69 57,50%
  • b - były problemy ale serwis szybko je usunął

17 14,17%
  • c - problemy zostały usunięte po kilkukrotnej wizycie w serwisie

2 1,67%
  • d - tylko część usterek została usunięta

2 1,67%
  • e - serwis nie poradził sobie z naprawą d7000

2 1,67%
  • 1. Jestem zadowolony z d7000

60 50,00%
  • 2. Mam mieszane uczucia co do d7000

22 18,33%
  • 3. Nie jestem zadowolony z tego aparatu

5 4,17%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Domyślnie D7000 - temat dla zadowolonych z tej puszki

Witam. Jestem nowy na forum. Mam nadzieje niedługo dołączyć do grona nikoniarzy. Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem d7000. Ponieważ dwa wątki na tym forum, oba dotyczące d7000 i problemów z nim urosły do monstrualnych rozmiarów myślę, że dobrym pomysłem i przeciwwagą byłby temat osób zadowolonych z tej puszki.
    A więc czy jest ktoś na tym forum kto uważa, że d7000 to świetna puszka? Czy jest ktoś kto posiadając d7000 nie miał nigdy przez niego styczności z serwisem? Proszę o wypowiedzi osób które są zadowolone. Do narzekania już są 2 tematy . Jeśli według adminów ten temat jest niepotrzebny to proszę usunąć, ale wchodząc na to forum i czytając o d7000 można popaść w depresję

Domyślnie

Taki temat już był - poszukaj tylko...

Domyślnie

Kerami82 zgadzam się z Tobą. Czytając te wątki można wpaść w depresję i nie kupić tego aparatu. Żeby był on aż tak wadliwy domniemywam, że allegro zawalone byłoby nim w używce. A tu na allegro używanych b.mało, na giełdzie nikoniarzy nie znalazłem, więc tak wadliwy sprzęt chyba jest bardzo popularny.
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

Sam osobiście wymieniłem niedawno D200 na D7000 i nie narzekam. Ostrość, super, brak problemów z AF, nie chlapie olejem na matrycę.
    Czy czegoś chcieć więcej ?
    D7000 + N18-105vr + 35/1.8G + Sunpak Pz42x + MeiKe Fc-100

Domyślnie

Również jestem bardzo zadowolony z D7000. Użytkuje go już prawie rok i nigdy nie miałem żadnych problemów z AF, a zdjęcia robię w różnych warunkach i używam tylko jasnych stałek.

Domyślnie

Seria 64xxxxx - problemy z AF i chlapanie olejem. Dlaczego tak mało jest na allegro? Bo stracić kilka stów w kilka tygodni, to trochę zbyt kosztowny biznes. W nowych aparatach jest gwarancja. Mam nadzieję, że mi naprawią i będzie miód-malina.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

mam nr 60035XX czy to bedzie model pozbawiony problemów?:P

Oszczędny w słowach Awatar ciasny
    Miasto
    Skierniewice / Łódź / Warszawa

Domyślnie

Kerami82 - i zaczęło się narzekanie
    Ja osobiście też mam zebrane fundusze na D7000, ale od dwóch miesięcy przyglądam się wpisom na forum - no i mam dylemat. Dziwi mnie to, że do aparatu za 3200zł (D7000) jest tyle uwag a z dużo tańszego D5100 za 1800zł większość jest zadowolona. W każdym razie dobry pomysł na wątek. Czekamy na zadowolonych...

Domyślnie

Ja od siebie mogę powiedzieć tak....
    Jestem amatorem, cykam dla przyjemnosci, parę kadrów dziennie, nic szczególnego.
    Nie używam zwykle przysłon rzedu F18, gdzie jakieś paprochy na matrycy mogły by mieć znaczenie, dlatego, ja zamiast zastanawiać się nad olejem, czy niecielnym AF (chociaż mam bardzo celny) , to po prostu robię zdjęcia... WYbór na D7000 padł, ze względu na posiadany wcześniej model D200, gdzie ergonomia była wyśmienita. Za D7000 przemawiała matryca która lubi duze iso.
    Nie miałem duzo wahań, ani namysłów. Chciałem i mam.

Domyślnie

Używam D7000 od ponad roku i nie miałem z nim żadnych problemów. Co prawda nie użytkuję go w żadnych ekstremalnych warunkach, jestem amatorem w pełni zadowolonym z jakości zdjęć jakie można otrzymać przy pomocy tego body.

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów