Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Domyślnie DSLRDashboard - zdalne sterowanie Nikonem na Androida i Windows

DSLRDashboad - aplikacja pozwala nam na sterowanie aparatem podłączonym przez USB do telefonu lub tabletu z Androidem.

Wymagania:
    telefon lub tablet z Androidem 2.3 lub nowszym z pełną obsługa hosta USB

Na co pozwala aplikacja:
    - pełna kontrola nad ekspozycją - czas, przesłona, ISO, kompensacja ekspozycji, balans bieli
    - obsługa LV, z możliwością manualnego ostrzenia z aplikacji (na D300 chyba nie działa)
    - auto-bracketing, zarówno wbudowany w aparat, jak i sterowany z poziomu programu do 9 zdjęć
    - możliwość zmiany trybu z poziomu aplikacji (M,A,S,P, auto, scena, itp).
    - możliwość zmiany trybu migawki z poziomu aplikacji (S, CL, CH, Q, itp)
    - kontrola lampy wbudowanej czy na sankach w trybie TTL (w wersji 0.26.6 - dostępna na xda - również obsługa trybu manualnego, stroboskopu i CLS)
    - wybór jakości/wielkości zdjęcia
    - wybór trybu AF - punktu AF na razie nie można wybrać
    - wybór trybu pomiaru światła
    - wybór jednego w domyślnych ustawień Picture Color
    - możliwość nagrywania filmów
    - zapis zdjęć i filmów na kartę w aparacie lub pamięć/kartę w telefonie lub tablecie

Aplikacja jest jeszcze w fazie testowej i silnie rozwojowej. Interfejs nie należy do ładnych czy prostych, jak również na wersja tabletowa UI wymaga dość dużo pracy (pierwotnie aplikacja miała działać tylko na SGS II z D5000).
    Największym plusem jest to, że jest darmowa i działa.

Urządzenia które mają obsługę hosta USB (z tego co mi wiadomo):
    - Samsung Galaxy S II, Galaxy Nexus i S III
    - Samsung Galaxy Tab 2 7" i 10"
    - Samsung Galaxy Note
    - Tablety Acer i Asus (w tym Nexus 7 na którym UI jest z telefonu - to lepiej działające)
    - SE Xperia Arc (możliwe, że inne również, a najprawdopodobniej wymagana zmiana systemu na CM9/10)
    - Tablety Ainol Elf II, Aurora II z wgranym systemem CM9 lub CM10.

Nie działa na tabletach Manta (możliwe, że zadziała na Mid013 z CM10), Lark, GoClever, PlugImpact.

Domyślnie

Xperia S - andek 4.0.4 wgrałemm i chula wersja 02.6.6 [7 się wywala, zgłoszone] - przy nikonie d300. brakuje mi również lv - nie chce chodzić. poza tym - bajka!
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

ktoś mi może wskazać jaki kabelek do tego potrzebuję?

Domyślnie

Zwykły USB do aparatowy (męskie mini USB - męskie USB)
    taki jaki można wpiąć do aparatu (na przykład do zgrywania zdjęć).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woland Zobacz posta
    ktoś mi może wskazać jaki kabelek do tego potrzebuję?
    jeden to USB od aparatu. drugi jest zależny od urządzenia do którego podłączasz - zazwyczaj mini lub micro USB-OTG.
    część telefonów czy tabletów nie mających USB-OTG również może działać, ale muszą mieć pełne wsparcie gitara USB w API systemu.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 28-10-2012 o 01:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    jeden to USB od aparatu. drugi jest zależny od urządzenia do którego podłączasz - zazwyczaj mini lub micro USB-OTG.
    część telefonów czy tabletów nie mających USB-OTG również może działać, ale muszą mieć pełne wsparcie gitara USB w API systemu.
    ja mam sony ericsson neo , on ma wejscie mini usb i moje d7000 też ma mini usb, czyli kabel z dwoma mini? bo do niczego więcej nie trzeba podłączać?

Domyślnie

Zawsze potrzeba dwóch kabli - hosta i zwykłego USB.

ja mam sony ericsson neo , on ma wejscie mini usb i moje d7000 też ma mini usb, czyli kabel z dwoma mini? bo do niczego więcej nie trzeba podłączać?
    1) SE Xperia Neo nie ma gniazda mini USB, a micro USB.
    2) Potrzebujesz kabel micro USB-OTG 2.0
    3) potrzebujesz kabel USB do swojego aparatu

Domyślnie

Małe sprostowanie, Xperia Neo ma microUSB.

Domyślnie

U mnie DSLR Dashboard nie działał w połączeniu HTC One X - D3, ale już program Helicon remote bezproblemowo.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

pojawiła się nowa wersja - jak wrócę do domu postaram się obadać z xperia s i d300.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów