Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Efekt "mgły"

Domyślnie Efekt "mgły"

http://forum.nikoniarze.pl/showpost....9&postcount=15

Powyżej link do postu, wiecie może jak nazywa się ten efekt lub macie link do jakiegoś sensownego tutoriala?

Domyślnie

A to nie dodatkowa warstwa wypełniona kolorem, z przezroczystością o małym %?

Domyślnie

Nie prościej zapytać autora?
    Clarity w dół?

Domyślnie

Nie wiem dokładnie jak się to nazywa, ale: odpal w PSie Levels (Poziomy) i przesuń suwaczek pierwszy od lewej, ten niższy (ten niżej, nie przy histogramie) w prawo.

Domyślnie

przecież to się robi jednym przesunięciem czarnego 'trójkącika' w poziomach (levels). Przesuwasz do w prawą stronę wg. własnego uznania:

EDIT: ajjj kolega wyżej mnie wyprzedził o minutę
    Krzysztof Papierkowski

Domyślnie

oba sposoby mogły być poprawne, a twarz wygląda na maskowaną (zbyt wiele mocnych akcentów pozostało jak na zastosowanie tzw. "efektu mgły" - chociaż o tym ciiiiiiiii.... bo to drażliwy temat polityczny
    )
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nie prościej zapytać autora?
    Clarity w dół?
    Sęk w tym że swoimi prostymi metodami nie umiem uzyskać tego efektu a wszystkie podane przez Was, takie właśnie proste sposoby też nie dają pożądanego efektu .

Autora nie pytałem. Czasem jest tak że jest technika, która z angielska się jakoś nazywa, sam bym sobie wygooglał gdybym znał nazwę.

Domyślnie

chciałbyś żeby to było tym suwaczkiem tylko nie?.. był byś pro nie robiąc nic..

kombinuj kolego, zgapiajac ciągle i nie eksperymentując samemu niczego się nie nauczysz, koledzy dobrze mówią, oczywiście są też inne sposoby na wybielenie czarnych tonów, dodaj winiete przed zabiegiem bo tam jest dosyć ostra spróbuj 3 suwaczkiem w hue/saturation na masce z mieszaniem "którymś" i "jakimś" % opacity próbuj to nie jest pieczenie ciasta z gotowymi przepisami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    chciałbyś żeby to było tym suwaczkiem tylko nie?.. był byś pro nie robiąc nic..

kombinuj kolego, zgapiajac ciągle i nie eksperymentując samemu niczego się nie nauczysz, koledzy dobrze mówią, oczywiście są też inne sposoby na wybielenie czarnych tonów, dodaj winiete przed zabiegiem bo tam jest dosyć ostra spróbuj 3 suwaczkiem w hue/saturation na masce z mieszaniem "którymś" i "jakimś" % opacity próbuj to nie jest pieczenie ciasta z gotowymi przepisami.
    Właściwie to racja. Poćwiczę i może coś wrzucę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów