Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie fripers DISCOVERY 600Ws

Witam, chcę kupić jakiś zestaw lamp plenerowych, wstępnie wybrałem 2x quantuum dual power 600Ws ale znalazłem też coś takiego http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji (od użytkowników) na temat tych lamp. Google odsyła mnie do fripersa albo do jakichś porównywarek cen, żadnych opinii i testów. Używa ktoś tego w ogóle?

Zastanawiałem się nad powyższym zestawem + dodatkowa głowica 600Ws i ewentualnie ringflash 600Ws. Warto?

PS. Jak wygląda sterowanie mocą poszczególnych głowic podłączonych do jednej baterii? Czy głowica utrzyma ciężar dużego softa lub octy?

Domyślnie

TU masz info o discovery

Domyślnie

Musisz sprawdzić jedną informację, nie ma tego w opisie jasno, o sterowaniu tymi lampami. Możesz sterować nimi symetrycznie. Czyli zwiększasz i zmniejszasz moc na obydwu naraz. Możesz tam tylko regulować moc na wyjściu z podziałem 200+400Ws. Pewnie dla ring flasha. Rozwiązanie mało elastyczne. Mam 2xQauntuum R+300Ws Dual Power, wybrałem te, zastanawiałem się jeszcze nad Boling 2x400Ws, ale zdecydowała właśnie tylko symetryczne sterowanie u Boling.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    TU masz info o discovery
    Zaskakująco pochlebna recenzja tego urządzenia. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego. Elinchrom Quadra to zdecydowanie za duży wydatek, Fomei Panther mini ma pewne istotne ograniczenia (mała regulacja mocy, brak możliwości podłączenia ringa), Quantuumowe Dual Powery też nie bardzo mi pasują (zbyt mało mobilne), więc DC-600 wydaje się być optymalnym wyborem.

Wygląda na to, że to urządzenie występuje też pod nazwą Lencarta Safari Li-on, linki do różnych przydatnych materiałów:
    http://www.clubsnap.com/forums/light...shoot-out.html
    http://www.lencarta.com/faq/safari-review
    http://www.lencarta.com/lighting-sto...e-flash-system

W tym zestawie mocno kusi mnie możliwość podłączenia ringa, za 3 tys. jesteśmy w stanie kupić kompletny zestaw z głowicą, ringiem i jakimś fajnym modyfikatorem.

Jako chyba jedyną istotną negatywną cechę zestawu podawany jest fakt, że do głowicy nie można podłączać dużych i ciężkich modyfikatorów. Ciekaw jestem czy można zrobić patent z BK-3 lub innym bowensowym uchwytem tak jak w przypadku Fomei: http://www.negatyw.org/test/fomeimini/fomei7.jpg. Myślę, że jest szansa, że przez BK-3 albo fripersowy uchwyt do Bowensa da się zamontować do tej głowicy dużą octę
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Do fomeia Panther mini zapialem okte 120 bez BK3 i dała radę bez większego problemu.

Domyślnie

Dała radę w studio czy w plenerze? Bo niewielki wiaterek i trochę inaczej wszystko wygląda.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, wezmę chyba ten zestaw discovery + ringflash + beautydish 70cm z gridem. Powinien udźwignąć. Najdziwniejsze, że nie ma fotoceli , niby w czasach wyzwalaczy radiowych to nie problem ale zawsze jakieś wyjście awaryjne było.

Domyślnie

Fotocelę możesz sobie zawsze na kabelku do złącza synchro podłączyć. Co prawda nie jest to tak wygodne jak wbudowana fotocela, ale jak trzeba wyzwalać w ten sposób, to można (dokładając kilkanaście zł).
    Jak już kupisz to się pochwal wrażeniami z użytkowania zestawu... ja już zaczynam odkładać kasę na zakup
    Co do beautydish'a... 70 cm pewnie da fajne światło, ale ze względu na wygodę użytkowania w plenerze brałbym raczej nie większy niż 50cm. Osobiście mam 40cm (albo 42... nie pamiętam dokładnie) i wbrew pozorom do bardzo małych nie należy
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcz Zobacz posta
    Fotocelę możesz sobie zawsze na kabelku do złącza synchro podłączyć.
    Wiem, największy problem to jej nie zgubić przy pierwszym odpięciu

Zestaw będę zamawiał gdzieś pod koniec przyszłego tyg. Jak przyjdzie (i nie zapomnę) to się pochwalę wrażeniami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    Wiem, największy problem to jej nie zgubić przy pierwszym odpięciu
    Może taśma dwustronna pomoże?

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    Zestaw będę zamawiał gdzieś pod koniec przyszłego tyg. Jak przyjdzie (i nie zapomnę) to się pochwalę wrażeniami.
    Koniecznie

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów