Ustrzelone nieco w biegu ... Podobno najlepsze miasto do życia na świecie (2011).
W oparach Shiraz ...
Sent from my iPad using Tapatalk
Szukaj
Ustrzelone nieco w biegu ... Podobno najlepsze miasto do życia na świecie (2011).
W oparach Shiraz ...
Pozdrawiam: Camrak
Down Under - the place to be!
ciekawie to wyszło. Nawet nie drażni rozmazany pierwszy plan. Czy horyzont jest prosto?
Aaaa ... tak, wiem matryce mam do czyszczenia
Pierwszy plan rozmyl wiatr. Tak prosto
czy do końca wiatr? w głębie chyba też się nie wpisał
Nie no kołkiem drewnianym raczej nie wiało. Generalnie dość ciekawe ujęcie. Kolorystycznie połączenie zdjęć nocnych z dziennymi, że tak się wyrażę. Przeszkadzajka to obróbka... krawędzi, czy może mikrokontrast. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to dna łódek. Czyli czernie głębokie, jakby odcięte od tonów średnich i jasnych. Nie umiem tego opisać ładnie. Ale z drugiej strony widzę, że szarości nieźle oddane. Więc nie wiem co jest grane. To taki drobiazg zapewne, który nie wpływa za bardzo na odbiór. Ale mnie coś tu zastanowiło, to wspominam. Kolejna rzecz, to chętnie zobaczyłbym to zdjęcie z mroczniejszą atmosferą - ściągniętym światłem. Takie podejście sugeruje oświetlenie budynków w tle. Oj chyba sobie obrobię...
Podoba mi się to ujecie. Jest... inne.
To robione ogniskową 200mm FX. Wiec cieżko mieć super głębię bez dyfrakcji. Zobacz flary świateł![]()
Jak pomyślałem, tak uczyniłem. Obróbka z podciągniętymi ciemnymi tonami wydaje mi się jeszcze (dużo) lepsza. Zdjęcie nabiera wieczornego klimatu. Budzi się nastrój. No, ale to subiektywne, więc nie namawiam na siłę.Przy okazji (i stąd ten komentarz) odkryłem kilka plamek (z matrycy) na niebie do wystemplowania. Zatem zwiększenie kontrastu ciemnych partii, to jest jeden ze sposobów, by to zdjęcie trochę wyczyścić.
więc nie tylko wiatrMniejsza z tym, jak mówię, dla mnie to nie jest wada zdjęcia
jak zwykle w Twoim wykonaniu jest bdb, ciekawie skadrowane przez pryzmat trawpozdrawiam
Skontaktuj się z nami