Szukaj
Ostatnio edytowane przez tataromka ; 21-08-2011 o 23:13
Przyjemna, przyzwoita kompozycja. Wrażenie psuje aureola. Ściany budynku nie trzymają pionu.
no wlasnie ta aureola tez mi sie nie podoba zaraz wstawie cos innego
Cześć,
Z mojej strony będzie ostrzejTo, co zrobiłeś, jest dalekie od HDR. Zastosowałeś jakąś obróbkę typu plastic-fantastic, co dało cholernie soczyste zielenie, a nie uzyskałeś żadnej korzyści z teoretycznie możliwego dużego zakresu tonalnego - tzn w zasadzie nie odzyskałeś nieba, jest wciąż wypalone, i aż oczy bolą na granicy między tym niebem a drzewami - chyba przeostrzone. Tak dla pewności - pewnie robione z jednego RAWa? Chciałbym go zobaczyć w stanie surowym. Może nie HDR jest sposobem na to ujęcie.
Sam kadr też nieszczególny, wzrok ucieka z zamku na prawą stronę, a tam mz nie ma nic ciekawego. No i, co Dune już zauważył, budynek się "wali" - co jest wynikiem podniesienia aparatu - do uniknięcia na etapie robienia zdjęcia lub w post-procesie.
Próbuj dalej.
pozdr
OMG, co za aureola!
a tak sie cieszylem ze pierwszy hdr mam fajnyno ale krytyka mobilizuje do dalszej pracy. rzeczywiscie wszystko robione w raw-ach po 5 "pstrykow" na jedno hmm hdr a ta aureola to pewnie dlatego ze byli mieszkancy zamku sa juz pewnie swieci
![]()
Odłoż HDR na jakiś czas, naucz się normalnie naświetlać zdjęcia. Dobry HDR to nie jest prosta sprawa, więc na początek bym się za to nie chwytał...
To co pokazałeś w wątku - tragedia absolutna. Kosz!
Skontaktuj się z nami