Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie pierwszy hdr prosze o oceny, uwagi itd

Ostatnio edytowane przez tataromka ; 21-08-2011 o 23:13

Domyślnie

Przyjemna, przyzwoita kompozycja. Wrażenie psuje aureola. Ściany budynku nie trzymają pionu.

Domyślnie

no wlasnie ta aureola tez mi sie nie podoba zaraz wstawie cos innego

Domyślnie

Cześć,
    Z mojej strony będzie ostrzej To, co zrobiłeś, jest dalekie od HDR. Zastosowałeś jakąś obróbkę typu plastic-fantastic, co dało cholernie soczyste zielenie, a nie uzyskałeś żadnej korzyści z teoretycznie możliwego dużego zakresu tonalnego - tzn w zasadzie nie odzyskałeś nieba, jest wciąż wypalone, i aż oczy bolą na granicy między tym niebem a drzewami - chyba przeostrzone. Tak dla pewności - pewnie robione z jednego RAWa? Chciałbym go zobaczyć w stanie surowym. Może nie HDR jest sposobem na to ujęcie.
    Sam kadr też nieszczególny, wzrok ucieka z zamku na prawą stronę, a tam mz nie ma nic ciekawego. No i, co Dune już zauważył, budynek się "wali" - co jest wynikiem podniesienia aparatu - do uniknięcia na etapie robienia zdjęcia lub w post-procesie.
    Próbuj dalej.
    pozdr

Domyślnie

OMG, co za aureola!

Domyślnie

a tak sie cieszylem ze pierwszy hdr mam fajny no ale krytyka mobilizuje do dalszej pracy. rzeczywiscie wszystko robione w raw-ach po 5 "pstrykow" na jedno hmm hdr a ta aureola to pewnie dlatego ze byli mieszkancy zamku sa juz pewnie swieci

Domyślnie

Skoro materiał wejściowy masz, to może źle go składasz? Przesada z suwakami? Spróbuj jeszcze raz z pierwszym zdjęciem i większym umiarem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Cześć,
    (...)Może nie HDR jest sposobem na to ujęcie. (...)

Przede wszystkim jednak to rozważ ... chyba że chodzi tylko o ćwiczenia.

Domyślnie

Odłoż HDR na jakiś czas, naucz się normalnie naświetlać zdjęcia. Dobry HDR to nie jest prosta sprawa, więc na początek bym się za to nie chwytał...
    To co pokazałeś w wątku - tragedia absolutna. Kosz!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów