Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Samyang 8mm + Nikon D90

Witam,
    chciałbym poznac opinię posiadaczy obiektywu samyang 8mm fisheye czy warto w niego zainwestowac? Minusem jest zapewne brak autofocusa, ale czy dobre zdjęcia robi? f/3.5 wydaje mi się trochę ciemny. Posiadaczy tego szkiełka proszę o przykładowe zdjęcia i opinię jak działa z Nikonem d90. Pozdrawiam

Domyślnie

Mam ten zestaw i jestem z niego zadowolony. Tutaj masz parę zdjęc zrobionych tym zestawem:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....8&postcount=10

Domyślnie

Na tym forum wyczytałem że to rybie oko z d90 nie ma pomiaru światła. O co chodzi?

Domyślnie

chodzi o to że wszystko ustawiasz w trybie M
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arczi88 Zobacz posta
    O co chodzi?
    O to że nie ma pomiaru światła czyli aparat w tryb M i światłomierz w oczach
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Obiektyw moim zdaniem w tej cenie jest naprawdę bdb! Aby uzyskać bardzo ostre obrazy trzeba przymknąć o jedną działkę (do 5,6). Na 3,5 foty są dosyć mydlane. Od 5,6 jest żyleta. Z D90 nie działa pomiar światła więc działamy w trybie M (ale to nie wina obiektywu, tylko aparatu). Brak fokusa wcale nie przeszkadza. Odpowiednio ustawiając pokrętło fokusu wszystko jest ostre w przedziale od 30cm do nieskończoności.

Pozdrawiam!
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Domyślnie

przede wszystkim jest jedyny w tej cenie. jak chesz fisza pod dx to zostaje tylko samyang.
    wszelkie niedogodności przeżyjesz

Domyślnie

rewelacyjny obiektyw nie ma af co nie przeszkadza w tak szerokim kącie światło zaczyna się od f5,6 jak już pisano na 3,5 mydło idealny do krajobrazów jeśli trzymamy go prosto nie krzywi tak a daje b elastyczny do obróbki obraz , pomiar światła hmmm 2-3 fotek i już jest prawidłowo naświetlone
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Obiektyw zacny. Wszystko co o nim napisali poprzednicy to prawda. Z d90 są faktycznie pewne niedogodności ale za cenę ponad 2x niższą niż inne ryby to chyba warto kupić tym bardzuej, że takiego szkła używa się raczej sporadycznie. Przykład z tandemu Samyang 8mm + Nikon D90

D90 szkiełka i błyskotki

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów