Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Francja -od południa do północy

Witam, poniżej parę zdjęć z wycieczki objazdowej po Francji. Pozdrawiam

1. Eze

2. Biot

3. Sarlat

4. Domme

5. Mont Saint Michael

Domyślnie

Wszystkie są extra ! Poza 4-ką: brak koloru !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Wszystkie są extra ! Poza 4-ką: brak koloru !

Pzdr.
    Dzięki. Czwórka na negatywie faktycznie ma kolor ...
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 03-05-2011 o 14:23

Domyślnie

Byłem na podobnej wycieczce kiedyś z Itaką "Tam gdzie nie byli Twoi sąsiedzi". W takich miejscach świetnie czuć klimat Francji. A co do zdjęć to na 1-ce uciąłbym te kawałki murów z lewej i prawej na ostatnim szkoda uciętego dachu bo kolory i kompozycja mi się podobają.
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    Byłem na podobnej wycieczce kiedyś z Itaką "Tam gdzie nie byli Twoi sąsiedzi". W takich miejscach świetnie czuć klimat Francji. A co do zdjęć to na 1-ce uciąłbym te kawałki murów z lewej i prawej na ostatnim szkoda uciętego dachu bo kolory i kompozycja mi się podobają.
    To ta sama wycieczka. Do zdjęcia nr 5 byłem nieprzygotowany. Mi i brakuje w nim góry, a może nawet bardziej lewej strony. Najszersze co miałem to 24 mm (na analogu - negatyw Fujifilm Superia 200), nie mogłem też się odsunąć, gdyż pojawiały się: murek (częściowy występlowany), który przysłaniał dół klasztotu, oraz tłumy turystów. No ale nic, może znajdzie się czas żeby temat należycie dokończyć ...

Domyślnie

Też byłam na tej wycieczce. Bardzo fajne zdjęcia, zwłaszcza 1 i 4. Jedynka jest kameralna i subtelna. Nietypowy kadr Mont Saint Michael. Większość publikowanych zdjęć jest robiona z lądu, z dużej odległości, i w ten sposób zestawia klasztor z otaczającą go przestrzenią. Ty zrobiłeś odwrotnie i efekt jest super.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Sluchaj no ... wiem, ze masz na bank glowna atrakcje z Mont Saint Michael ........, wiec nie ociagaj sie i ogogogog ) Kiedys sie tam zjawie na kilka dni bo zawsze o tym marzylem . Najbardziej przypadla mi do gustu fot. 4 Pozdrawiam i czekam na wiecej :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Najbardziej przypadla mi do gustu fot. 4
    "Ja wiedziałem, że tak będzie, ja wiedziałem ..."

Z Mont Saint Michael tak w miarę przyzwoicie wyszło mi tylko zdjęcie zamieszczone tutaj. To miejsce jest rzeczywiście niezwykłe - ciekawa architektura otoczona piękną naturą. Póki co pozostaje mi natomiast do fotografowania elewacja Starego Browaru Mam natomiast dużo zdjęć z Prowansji i Masywu Centralnego, ale stylem odpowiadają zdjęciom nr 1-4, więc nie ma sensu ich wrzucać. Miasteczka prowansalskie są z reguły "wychuchane", widać tam dbałość o najmniejszy detal, te w Toskanii są przy nich relatywnie surowe. No i we Francji na starówkach miasteczek nie ma zwykle samochodów, co potrafi być zmorą we Włoszech.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 06-05-2011 o 23:56

Domyślnie

Pdoba mi się 2 i potem 1. Sądzę, że mocniejsze kadrowanie 1 wyjdzie jej na korzyść.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    A co do zdjęć to na 1-ce uciąłbym te kawałki murów z lewej i prawej (...).
    Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Sądzę, że mocniejsze kadrowanie 1 wyjdzie jej na korzyść.
    Mniej więcej tak, jak poniżej, czy może mocniej kadrować lewą stroną, żeby dążyć do trójpodziału ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów