Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie D90 - powiększanie bufora - czy możliwe?

Witam. Przeszukałem wątki na temat bufora w D90 ale wszystkie które znalazłem opisywały dyskusje na temat szybkości zdjęć seryjnych oraz wpływ klasy karty sd na ilość zdjęć w jednorazowej serii.
    Natomiast moje pytanie brzmi czy da się jakoś powiększyć bufor? Wiadomo że aparat w swojej pamięci przechowuje np. muzykę do Pictmotion. Może coś da się usunąć bez szkody dla oprogramowania a da nam to miejsce na dodatkowe zdjęcie w serii?
    Jeśli ktoś zna odpowiedź to będzie super dowiedzieć się czy jest to możliwe.
    Dzięki.

Domyślnie

Impossible is nothing, ale akurat to jest nie do zrobienia
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Przekopywałem hamerykańskie fora nawet - nic z tego
    D90 | N 18-105 VR | N 50 1.8 D | SB-700 | Velbon Sherpa 600R | Lowepro Inverse 200 AW

Domyślnie

To znaczy rozumiem 100 zdjęć na pełnej szybkości Ci nie wystarczy? Czy chodzi Ci o zbyt mały bufor na RAW-y?

Domyślnie

poczytaj .. wygląda na to że jpg large fine wchodzi właśnie 100szt.

klik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    poczytaj .. wygląda na to że jpg large fine wchodzi właśnie 100szt.

klik
    no wlasnie jak to ustawic zeby mozna bylo tak zrobic ???
    bo jak ja mam ustawione large fine to raptem 13 moge zrobic i juz bufor sie zapycha a tu pisza ze moze byc 100 ???
    Nikon D90, S18-200, N50 1.8 + Canon Powershot S3 IS

Domyślnie

bo bufor nie przechowuje tych 100 tylko zapisuje w trakcie robienia widocznie musiało im się udać na tym lexarze i sandisku poza tym te twoje 13 to też mało jakowyś temat był o rzeczach które zmniejszają pojemność bufora np. korekcja zniekształceń (d5k), d-lighting chociaż z tego co pamiętam to ja miałem coś koło 60-70 w d5000

Domyślnie

bo bufor nie przechowuje tych 100 tylko zapisuje w trakcie robienia widocznie musiało im się udać na tym lexarze i sandisku poza tym te twoje 13 to też mało jakowyś temat był o rzeczach które zmniejszają pojemność bufora np. korekcja zniekształceń (d5k), d-lighting chociaż z tego co pamiętam to ja miałem coś koło 60-70 w d5000
    wedlug danych porducenta to jest max 25 a umnie pokazuje 13 widocznie za duzo bajerow amm powlacznych musze pokombinowac moze uda sie cos zwiekszyc

Domyślnie

nie no ręki nie dam nie mam jak sprawdzić, ale wyłącz d-lighting ,redukcje szumu iso w ostateczności jpg na normal bufor będzie ileś tam pokazywał, ale strzelisz tą 100

Domyślnie

nie no ręki nie dam nie mam jak sprawdzić, ale wyłącz d-lighting ,redukcje szumu iso w ostateczności jpg na normal bufor będzie ileś tam pokazywał, ale strzelisz tą 100
    dobra to po powrocie z roboty sprawdze to co napisales czy sie zgadza i zobaczymy jaki to da rezultat

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów