Szukaj
Fajny kadr, ale moje konserwatywne oczy widziałyby to w poziomie, lub kwadracie. W każdym razie trochę szerzej.
Czy mi się wydaje, czy lekkie rozjaśnianie drzewa spowodowało jaśniejszą obwódkę na niebie?
"Niestety z szuflady" - dobrze mieć w ogóle szufladę, przynajmniej można sobie poszperać gdy pogody i czasu na plener brak.
Osobiscie mi sie bardzo podoba.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Jasna obwodka na koronie drzewa, dol wydaje sie bardzo przeostrzony (?), w kazdym razie jakis dziwny, syfki na niebie, PD radioaktywny.
Kadr fajny.
Widze to z mniejszą ilością nieba ,ale i tak mi się podoba
IMHO trochę za cukierkowe kolory, ale kadr mi się podoba. Aureolka wokół "dżewa" faktycznie świeci![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
lekko za słodko i zbyt kontrastowo na drzewku - mz wypłaszcza to obrazek. Obwódka faktycznie widoczna
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Osobiście powiem że rewelkaja chcę juz lato no w najgorszym razie wiosnę
![]()
podpis niezgodny z regulaminem forum
Dzięki za komentarze i uwagi.
Teraz kilka słów wyjaśnienia i zapytanie na końcu.
Nef wołany dwa razy najpierw na niebo potem na podłogę i drzewko. Bardziej różnicowanie WB aniżeli ekspozycji. Taki zamiar był. Przy odsłanianiu nieba-maską pojawiła się ta aureola-forumowy kolega nieco pomógl ją zlikwidowac(dzięki wielkie), ale niestety jest dalej widoczna , choc zdecydowanie mniej. Z kolorami chyba faktycznie za bardzo poszalałem-ale landrynka miała byc. Kontrastu za bardzo nie ruszałem-ten pień drzewa jest taki płaski już na nefie, tak jakoś dziwnie oświetlony. Przeostrzenie? Nie wiem, otwarte w PS wygląda dobrze,na windowsowej przeglądarce też, dopiero zalinkowane na hosting i wrzucone na forum- faktycznie sprawia wrażenie ciut przeostrzonego.
A teraz pytanie- jak się pozbyc aureoli-gdzie mogłem dac ciała, no i skąd różnice w wyświetlaniu zdjęcia z dysku i z linka? Pytam, bo obróbki się ciągle uczę. Z góry dzięki za naprowadzenie na właściwe tory, i poświęcenie uwagi.
Pozdrawiam-Andrzej
Andrzej mnie najbardziej razi ten dół, wręcz wściekłazieleń. Pewnie gdyby zjechać z saturacją to i wrażenie nadmiernej ostrości trochę spadnie, bo sama kolorystyka już to potęguje.
Kadr bardzo fajny![]()
Skontaktuj się z nami