Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    maniak666
    Gość

Domyślnie Strażnik zbóż

Dalej niestety z szuflady

Zapraszam

Domyślnie

Fajny kadr, ale moje konserwatywne oczy widziałyby to w poziomie, lub kwadracie. W każdym razie trochę szerzej.
    Czy mi się wydaje, czy lekkie rozjaśnianie drzewa spowodowało jaśniejszą obwódkę na niebie?
    "Niestety z szuflady" - dobrze mieć w ogóle szufladę, przynajmniej można sobie poszperać gdy pogody i czasu na plener brak.

Domyślnie

Osobiscie mi sie bardzo podoba.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Jasna obwodka na koronie drzewa, dol wydaje sie bardzo przeostrzony (?), w kazdym razie jakis dziwny, syfki na niebie, PD radioaktywny.
    Kadr fajny.

Domyślnie

Widze to z mniejszą ilością nieba ,ale i tak mi się podoba

Domyślnie

IMHO trochę za cukierkowe kolory, ale kadr mi się podoba. Aureolka wokół "dżewa" faktycznie świeci
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

lekko za słodko i zbyt kontrastowo na drzewku - mz wypłaszcza to obrazek. Obwódka faktycznie widoczna
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Osobiście powiem że rewelka ja chcę juz lato no w najgorszym razie wiosnę
    podpis niezgodny z regulaminem forum

maniak666
    Gość

Domyślnie

Dzięki za komentarze i uwagi.

Teraz kilka słów wyjaśnienia i zapytanie na końcu.
    Nef wołany dwa razy najpierw na niebo potem na podłogę i drzewko. Bardziej różnicowanie WB aniżeli ekspozycji. Taki zamiar był. Przy odsłanianiu nieba-maską pojawiła się ta aureola-forumowy kolega nieco pomógl ją zlikwidowac(dzięki wielkie), ale niestety jest dalej widoczna , choc zdecydowanie mniej. Z kolorami chyba faktycznie za bardzo poszalałem-ale landrynka miała byc. Kontrastu za bardzo nie ruszałem-ten pień drzewa jest taki płaski już na nefie, tak jakoś dziwnie oświetlony. Przeostrzenie? Nie wiem, otwarte w PS wygląda dobrze,na windowsowej przeglądarce też, dopiero zalinkowane na hosting i wrzucone na forum- faktycznie sprawia wrażenie ciut przeostrzonego.
    A teraz pytanie- jak się pozbyc aureoli-gdzie mogłem dac ciała, no i skąd różnice w wyświetlaniu zdjęcia z dysku i z linka? Pytam, bo obróbki się ciągle uczę. Z góry dzięki za naprowadzenie na właściwe tory, i poświęcenie uwagi.

Pozdrawiam-Andrzej

Domyślnie

Andrzej mnie najbardziej razi ten dół, wręcz wściekła zieleń. Pewnie gdyby zjechać z saturacją to i wrażenie nadmiernej ostrości trochę spadnie, bo sama kolorystyka już to potęguje.
    Kadr bardzo fajny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów