Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Utrecht bike night

Zapraszam do obejrzenia zdjęć z Utrechtu, w którym miałem okazję spędzić ostatnio kilka dni. Jako, że możliwość robienia zdjęć miałem dopiero po zmroku pora dnia a właściwie nocy zdecydowanie zdominowała ich klimat. Jednak głównym motywem jest tu wszechobecny rower. W Holandii właściwie wszędzie można się dostać rowerem czego nie można powiedzieć o pieszych, którzy muszą mieć się na baczności aby nie zostać rozjechanym przez jednoślady. Sam Utrecht jest pięknym miastem, moim zdaniem ładniejszym niż Amsterdam zatem jeśli kogoś rzuci w te rejony nie będzie żałował

1.

2.

3.

4.

bonus:
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 10-01-2011 o 00:18

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

4 i 6... mają moc i fajnie kadrowane... pozostałe z lekka niedorobione... mz rzecz jasna...

Domyślnie

pomysl fajny i wykonanie tez ciekawe. 4 faktycznie sie wyroznia, ale mz az sie prosilo zebys zrobil dwa kroki w lewo i calosc ujal bardziej symetrycznie. Jesli temat jest o rowerach to nie czaje czemu wrzucasz katedre. Calosc bylaby bardziej spojna jako reportaz. imho. ale serio rowery maj klimat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marschal Zobacz posta
    pomysl fajny i wykonanie tez ciekawe. 4 faktycznie sie wyroznia, ale mz az sie prosilo zebys zrobil dwa kroki w lewo i calosc ujal bardziej symetrycznie. Jesli temat jest o rowerach to nie czaje czemu wrzucasz katedre. Calosc bylaby bardziej spojna jako reportaz. imho. ale serio rowery maj klimat
    Przy 4. równałem do latarni. Dwa kroki w lewo tylko zwiększyłyby wrażenie braku symetrii, której bez PS nie da się tu uzyskać ponieważ latarnia nie jest pośrodku pionowych linii na budynku. Co do katedry to masz rację, czasem trudno się powstrzymać

Domyślnie

kilka mocnych kadrów 1,2,9.
    Niekonsekwencja w kadrowaniu... skąd i przed wszystkim po co nagle kwadraty pośród "nie"kwadratów.
    Od wspomnianej 4 zdecydowanie lepsza 7.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jfalatowicz Zobacz posta
    kilka mocnych kadrów 1,2,9.
    Niekonsekwencja w kadrowaniu... skąd i przed wszystkim po co nagle kwadraty pośród "nie"kwadratów.
    Od wspomnianej 4 zdecydowanie lepsza 7.
    Dziękuję za uwagi.
    Co do kwadratów to najlepsze z nich uchodzą za prostokąty A na serio to nie jestem na sztywno przywiązany do proporcji jeśli jakiś kadr lepiej mi leży 2:3 a nie w kwadracie to tak go umieszczam ale to oczywiście indywidualna sprawa każdego autora. Staram się tylko aby proporcje boków były standardowe czyli 2:3 lub 1:1. Pozdrawiam, Piotr.

Domyślnie

najlepsze 6 i bonus 2. Widzę kilka niedoróbek np. 1. nieostra, 3. za ciemno, 4. troszkę jakby coś krzywo, 8. i 9. niepotrzebne duszki. Ale to wszystko drobiazgi, które nie mają większego wpływu na moją ocenę, że zdjęcia są klimatyczne, wg mnie kadrowane z rozwagą i poprawnie.

Domyślnie

4 ciekawy pkt widzenia
    bonus - chyba najlepszy ze wszystkich (mimo obcietej opony). Fajna perspektywa
    Reed
    Stopka w remoncie
    Flickr

Uprawnienia umieszczania postów