Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Beata portretowo [by remiksson]

Beatkę na forum prezetowałem już dwukrotnie. Pierwszy raz z sesją letnią i drugi przy okazji zlecenia producenta odzieży. Ów producent uznał, że efekty są zadowalające i zlecił kolejną sesję z tą piękną dziewczyną, a ponieważ mieliśmy czas na pstryknięcie czegoś "dla siebie", efektem są poniższe zdjęcia

Zdjęcia wykonałem w dyskotece "Czekolada" w Poznaniu, a więc miałem ciemno jak... wiadomo gdzie
    Sabinka nie zdażyła jeszcze wrócić z serwisu i jako jedyne źródło światła miałem lampę studyjną małej mocy 100Ws i softbox 50x70 cm. Zrobiłem co mogłem. Zapraszam do komentowania.

Zapraszam również do dużo obfitszej części modowej, którą zamieściłem TUTAJ

1.

2.

3.

4.

i BW:

5.

6.

7.

8.
    Ostatnio edytowane przez remiksson ; 06-11-2010 o 01:02
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Generalnie ladna dziewczyna, ale chyba ze sporym zamilowaniem do solarium
    na 1 kolor skory wyszedl baaardzo pomaranczowo...chyba ze taki byl zamysl :P

Ladnie zaswiecone, szacuneczek!
    Don't take life too seriously... You'll never escape it alive, anyway.

Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -AciD- Zobacz posta
    Generalnie ladna dziewczyna, ale chyba ze sporym zamilowaniem do solarium
    na 1 kolor skory wyszedl baaardzo pomaranczowo...chyba ze taki byl zamysl :P

Ladnie zaswiecone, szacuneczek!
    Cięzko mi powiedzieć, u mnie buzia wpada w ładną czerwień... ale być może przesadziłem z kolorystyką
    Modelka na solarium nie chodzi, ma naturalnie ciemniejszą karnację.
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Jak napiszę że pięknie i super to pewnie będzie już standard ? Ale co innego mam napisać jak tak jest faktycznie ? Jak zwykle jetem pod wrażeniem !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Trójka paskudna. Kosz. Natomiast pompony we wszelkich odmianach super (prócz 2p - kosz! )! Podobnie jak w komercyjnej sesji, tak i tu nie podoba mi się kolorowanie skóry i włosów. Dlatego też wybieram czarno-białe wersje zdjęć w tych wdziankach z naciskiem na szósteczkę. Niestety skręt ciała utworzył na nim dziwną asymetrię w ułożeniu szyi i głowy względem tułowia, ale przynajmniej mimika jest znośna. Przez to jednak na 8 nie mogę patrzeć. Najlepsze z tej serii jest 7 lub 2L - na tyle podobne, że waham się które wybrać. Prawdopodobnie 7 gdyby była bardziej przestrzenna, a mniej kontrastowa. Czyli wolę obróbkę miękką, delikatną, puszystą, pasującą do ubrania. 5 za płaska obróbka i triceps lekko przeszkadzają. Pewna sztuczność sytuacji i wypalenia detali w bieli także.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Trójka paskudna. Kosz. Natomiast pompony we wszelkich odmianach super (prócz 2p - kosz! )! Podobnie jak w komercyjnej sesji, tak i tu nie podoba mi się kolorowanie skóry i włosów. Dlatego też wybieram czarno-białe wersje zdjęć w tych wdziankach z naciskiem na szósteczkę. Niestety skręt ciała utworzył na nim dziwną asymetrię w ułożeniu szyi i głowy względem tułowia, ale przynajmniej mimika jest znośna. Przez to jednak na 8 nie mogę patrzeć. Najlepsze z tej serii jest 7 lub 2L - na tyle podobne, że waham się które wybrać. Prawdopodobnie 7 gdyby była bardziej przestrzenna, a mniej kontrastowa. Czyli wolę obróbkę miękką, delikatną, puszystą, pasującą do ubrania. 5 za płaska obróbka i triceps lekko przeszkadzają. Pewna sztuczność sytuacji i wypalenia detali w bieli także.
    dziekuję za (jak zawsze) dogłębną i rzeczową analizę moich zdjęć

Domyślnie

3 mi sie nie podoba. Modelka jakos dziwnie wyszla w sensie wyrazu twarzy. Na 5 i 6 strasznie wyszla stopa i kostka. Opuchnieta jak po niezlym wypadku Poza tym takie Twoje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    3 mi sie nie podoba. Modelka jakos dziwnie wyszla w sensie wyrazu twarzy. Na 5 i 6 strasznie wyszla stopa i kostka. Opuchnieta jak po niezlym wypadku Poza tym takie Twoje
    w sumie tak samo chciałem napisać
    3 wygląda na przypadkowy pstryk no i ta stopa a tak jak zawsze świetnie.
    D700+D90+SB-800+SB-900+ Tokina16-28/2.8+ N24-70/2.8+ N80-200/2.8+ N50/1.8+ Sigma 85/1.4+ N85/1.8+ Mamiya RZ67 ProII i tona studyjnych gratów
    http://www.krampikowski.com
    https://www.facebook.com/Krampikowski.foto

Domyślnie

Oj lubie ogladac te Twoje pewniaki. Koledzy wrzucili cos do kosza---pogrzebie i też kupuje.U Ciebie "błędy" wyglądają na zamierzone.
    I to mnie bawi
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

witam

Jesteś dobrym fotografem.
    Ale sesja ta jako portret ma za mało klimatu. Wszystko ustawiasz dokładnie nie pozostawiając widzowi miejsca
    7 zdecydowanie najlepsza. Ciekawe jak by wyszła zostawiając trochę faktury na skórze i częściowo tylko pozbawiona koloru. Nie jestem też fanem zbyt częstego otwierania ust. Modelka ma b ładne usta i zamknięte wyglądają lepiej.
    pewnie się narażę ale trudno

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów