Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Kurhan inaczej...

W poszukiwaniu nowych tematów jeżdżę ostatnio do naszych zachodnich sąsiadów, niedaleko, ot tak kilkanaście kilometrów, może trzydzieści. Ku moje wielkiej uciesze natknąłem się na wyglądające bardzo tajemniczo miejsce nazwane Hünengrab czyli kurhan. Zapachniało wielowiekową historią ginącą w mgle mitów, hipotez i przypuszczeń...

Po przyjeździe do domu rzuciłem się w wir poszukiwań internetowych aby dowiedzieć się czegoś więcej o "znalezisku". Prawda okazała się dość zaskakująca; całe to miejsce, łącznie z uformowaniem tego kopca zrobili okoliczni chłopi w roku 1924 pod światłym przewodnictwem niejakiego Wilhelma von Arnima... Pomnik ten jest poświęcony ofiarom I wojny światowej.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie Kurhan inaczej...

To się nazywa świetna fotka.Obie posiadają to coś w sobie,jak i techniczne super.

Domyślnie

Swietne zdjecia, nawet przy tym swietle
    W Eire takich "Kurhanow" masz na peczki i kazdy jest z ok 3000 p.n.e
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-07-2010 o 09:32 Powód: orto. ("kurchanów")

Domyślnie

Ładne kadry Andrzeju, zwłaszcza 1 mnie się spodobała , bardzo ciekawe miejsce.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

jedynka na tak, dwójka mz. zbyt ma ciasno

Domyślnie

Oby dwa kadry są dobre, z uwagą Harba się zgadzam, jakość zdjęć pierwsza klasa
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Jedyneczka bardzo ładna kadrowo .
    Dwójeczka jak dla mnie bardziej dokumentacyjna. Kadr zbyt mocno przeładowany.
    Co do kolorków i jakości pytań brak .

P.S. Szczególnie podoba mi się oddanie szczegółów na kamerdolcach w pionowym kadrze.

Domyślnie

Ciekawy rys historyczny fotografowanego obiektu.
    Super zdjęcia
    [regulamin pkt 10a ]

Domyślnie

Szkoda, że nie poczekałeś do takiego światełka:
    link1, link2 lub link3. Miejscówka nabrałaby wyrazu. A tak jest bo jest ale bez emocji.

Domyślnie

No zgodzę się z Marcinem co do światełka, ale i tak foty podobają mi się. I chyba bardziej 2-ka z racji na fakturę kamieni i precyzyjną obróbkę
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów