Close

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Domyślnie D3000 czy D5000, a może coś innego?

Witam !!!
    W niedalekiej przyszłości mam plany sprawić sobie nowy aparat fotograficzny można powiedzieć że będzie to mój pierwszy aparat ponieważ do tej pory używałem Canon PowerShot A530 czyli najprostszy kompakt jaki jest. i tu moje pytanie czy wybrać D3000 czy lepiej dołożyć więcej pieniędzy i kupić D5000 a może jeszcze coś innego ? zaznaczam tylko ze budżet jaki posiadam jest bardzo okrojony i wyższe modele nie wchodzą w grę.

Domyślnie

zmobilizuj się i kup D90, ostatecznie D5000 a potem Ci doradzimy szkła...

Domyślnie

niestety D90 wychodzi poza wszelkie moje granice, może kiedyś sobie go kupie ale nie teraz, teraz potrzebuje coś prostszego w obsłudze i tańszego

Domyślnie

oki - D5000 + 35 /1,8 i jest dobrze...

Domyślnie

tylko pytanie czy taki obiektyw będzie dobry na początek do nauki i normalnego fotografowania ? i najprawdopodobniej gdy zdecyduje się na jakiś aparat to w zestawie KIT

Domyślnie

zaufaj nam (mi) - kup 35/1.8 - proszę o poparcię ... - a kit - kit ogłupia

Domyślnie

dlaczego akurat taki obiektyw od razu mówię ze z tych oznaczeń odczytuje tylko ze brak w nim zoom-a i to ze jest jasny. I jak sprawował by sie w D3000 i jakie wady ma ten korpus ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mill Zobacz posta
    tylko pytanie czy taki obiektyw będzie dobry na początek do nauki i normalnego fotografowania ? i najprawdopodobniej gdy zdecyduje się na jakiś aparat to w zestawie KIT
    Wszystko zależy od tego jak bardzo jesteś ambitny, jednak na początek Nikkor 18-105mm wystarczy w zupełności do wszystkiego. Zdawanie się na jedną stałkę może w takim samym stopniu zmobilizować jak zniechęcić. Nie mając wielkich doświadczeń dobrze jest zacząć od czegoś uniwersalnego i samemu dojrzeć do decyzji o dokupieniu jasnego, wyspecjalizowanego obiektywu.

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    zaufaj nam (mi) - kup 35/1.8 - proszę o poparcię ... - a kit - kit ogłupia
    Jak kolega się zrazi, stawiasz swoją rękę, czy głowę?
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Jak kolega się zrazi, stawiasz swoją rękę, czy głowę?
    mały palec u lewej nogi...

Domyślnie

może bardziej skupmy się na korpusie niż na obiektywie obiektyw zawsze można wymienić bo nie kosztuje tyle co korpus, i zostawmy może kwestie obiektywów i skupmy sie na korpusie jaki będzie lepszy i zaznaczam od razu ze będę próbował wszystkiego tzn. zdjęć w nocy, w pełnym słońcu, w pół mroku, z b. bliskiej odległości i zdjęć panoramicznych, w ruchu i statycznych, po prostu wszystkiego

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów