Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie D3000+18-55 VR czy Fuji FinePix HS10

Lustro vs Hybryda ? Co byście wybrali ? Aparat ma byc dla koleżanki która będzie fotografowac zapewne wszystko ... Mi jakoś bliżej sercu leży lustro , może dla tego , że z hybrydą nie miałem nigdy do czynienia .. HS10 ma bardzo fajny zakres ogniskowych tylko co z jakością ? Co mam jej doradzic ?
    Fx

Domyślnie

To porownanie jest niedorzeczne. Co masz jej poradzic? Zapytaj czy woli bezkompromisowa jakosc czy maksymalna uniwersalnosc. Tak na marginesie sa jeszcze polsrodki pokroju Fuji S200EXR.

Domyślnie

Jeżeli nie chcę rozwijać systemu to ja bym doradził koleżance hybrydę.
    Ceny lustrzanek spadły i wiele ludzi ma ten sam dylemat.
    Jeżeli to jej pierwszy kontakt z aparatem innym niż "idiotenkamera" to niech kupi Fuji.
    Nikon D5000/grip/18-105 VR/ 35 1.8/ Nissin Di622 itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sin Zobacz posta
    Zapytaj czy woli bezkompromisowa jakosc czy maksymalna uniwersalnosc.
    A jeśli dziewczyna wskaże na bezkompromisową jakość, to ma jej zaproponować Nikona D3x ?
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Jak jest z szybkością autofokusa w takiej hybrydzie ? I czy wizjer będzie podobny do tego z d3000 ?
    Fx

Domyślnie

Wizjer będzie elektroniczny.Wszystko zależy od wymagań,największa różnica to rozmiary matrycy,a co za tym idzie jakość zdjęć i szumy.Ale dla wielu osób różnice są niezauważalne.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sin Zobacz posta
    To porownanie jest niedorzeczne. Co masz jej poradzic? Zapytaj czy woli bezkompromisowa jakosc czy maksymalna uniwersalnosc. Tak na marginesie sa jeszcze polsrodki pokroju Fuji S200EXR.
    D3000 z kitem i bezkompromisowa jakosc nie idzie w parze...
    D90, 18-105VR, 35 1.8, 85 1.8, S70-300 APO II, Metz 48

Domyślnie

W porównaniu z kompaktem czy hybrydą?
    Idzie.
    No może tę bezkompromisowość bym lekko złagodził.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

moze usiadz z kolezanka i wytlumacz roznice miedzy lustrzanka a hybryda, przedstaw plusy i minusy jednego i drugiego i moze daj jej podjac decyzje?

osobiscie mialem hybryde (Fufu s9600 - cholernie zaluje sprzedazy ) i przesiadlem sie na lustro ale ja bylem swiadomy przesiadki i nikt mnie nie musial przekonywac do zmiany na lustro czy zostania z hybryda
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

najgorsza lustrzanka bije każdy kompakt

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów