Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie D90 i Nikkor 50mm 1.4D

Jak w temacie, zastanawiam się jak D90 będzie się spisywał z 50mm przy przysłonie 1.4 którą najbardziej lubię. W
    D700 1.4 jest w pełni użyteczne, ostre i bardzo plastyczne, będę wdzięczny za jakieś sample z takiego zestawu.
    A to z d700 przy przysłonie 1.4
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

Czyżby było aż tak tragicznie przy 1.4, że nikt się nie wypowie ???
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

Nie rozumiem - a czego się spodziewasz na DX? Kosmicznej różnicy? Będzie tak samo, tylko GO o około 1 EV większa przy tym samym kadrze (co dla 1.4 akurat może być zaletą przy portrecie).
    I tak bym wybrał 50/1.4G raczej (chyba że szybkość AF i obecność pierścienia przysłon jest priorytetem).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

chodziło mi o FF,BF czy często się zdaża w D90 z tym obiektywem, wiadomo że jak trafi to będzie porównywalnie ostro.
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomas_ok Zobacz posta
    chodziło mi o FF,BF czy często się zdaża w D90 z tym obiektywem, wiadomo że jak trafi to będzie porównywalnie ostro.
    ale nikt nie odpowie jednoznacznie, czy akurat w przypadku tego tandemu (D90 + 50 1.4D) często występuje FF/BF.

wybierz po prostu egzemplarz bezproblemowy.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

W poniedziałek będę miał D90, okaże się czy 50 daje radę z tym body.
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

a nie możesz przed zakupem sprawdzić?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

W sumie to mogę, tylko z D 700 wymaga on małej korekty aby była 1,4 ostra, tak że nie wiadomo jak do tego podejść - ruletka będzie (;
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

a czemu by nie miał dawać rady? Miałem i było spoko.
    D700/D300s/D50

Uprawnienia umieszczania postów