Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Domyślnie Nikkor 35-70 f/2.8

Witam.

Mam takie pytanie. Mial ktos okazji bawic sie Nikkorem 35-70 f/2.8? Jakie wrazenia? Moge nabyc za bardzo rozsadne pieniadze. Planowalem zakupic nikkora 35mm f/1.8 jednakze pierwszy z nich bardziej uniwersalny sie wydaje. Roznica to raptem 1EV w swiatelku.

Pozdrawiam

Domyślnie

ogólnie super obiektyw, ma piękną plastykę obrazu i bardzo lubie robić nim zdjęcia, z tym że jest słaby pod światło. Bardzo traci kontrast, ale ogólnie ja bardzo lubie to szkło. Jeśli jest się świadomym jego niedociągnięć to jest super.
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

Dziekuje za odpowiedz. Ciekawy zakres ogniskowych ma to szklo. W zasadzie to juz zakupione, czekam jedynie na przesylke. to juz kolejna pompka w moim asortymencie.
    Jak sprawuje sie tryb makro?

Rycerz
    Gość

Domyślnie

tu masz mnóstwo informacji na temat tego szkła kliknij

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    tu masz mnóstwo informacji na temat tego szkła kliknij
    Dziekuje

Domyślnie

Myślę, że będziesz zadowolony. Ja mam to szkło obok N24-70 i używam go dość często m.in. ze względu na wagę i wymiary. Obrazek bardzo podobny do młodszego i utytułowanego brata ( czy tam siostry ).

Domyślnie

Wlasnie dostalem N35-70. Po pierwszych zdjeciach zauwazylem, ze przy zdjeciach pod swiatlo i gdy swiatlo znajduje sie z boku pojawia sie biala "mgla" na zdjeciu. Generalnie, gdy porownalem zdjecia z innych obiektywow N35-70 pokazuje wszystko jakby za mgla. Macie moze pomysl jak to moze rozwiazac? Czytalem tu i tam, ze N35-70 pracuje gorzej pod swiatlo. Dla porownaina wrzucam zdjecia z N35-70 i N18-105. Zrodlo swiatla, czyli okno, znajdowalo sie z okolo 1m od telewizora po prawej stronie.

N35-70

N18-105

Jest to wadliwy obiektyw, czy tak juz po prostu sie zachowuja wszystkie N35-70? Moze czyszczenie obiektywu w srodku pomoze w jakis sposob?

Domyślnie

a osłonę przeciwsłoneczną masz?

Domyślnie

Tak mam. Zdjecia zrobione powyzej bez oslony. Zrobilem przed chwila zdjecia z oslona. Mala poprawa. Jednakze, daleko do jakosci z N18-105.

Dla porwnania zdjecie z oraz bez oslony.

N35-70 z oslona

Bez oslony

Czy to jest normalne zachowanie tego obiektywu?

Domyślnie

wg. mnie coś nie tak z tym szkłem - mam je i zarówno z d80 jak i d700 aż takiej mgły w przypadku światła z boku nie zauważyłem. A może masz założony jakiś filtr, który kaszani?

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów