Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie sb800 Blyska ale nie blyszczy ...

No wlasnie. Jak w temacie. Konkretnie mowa o sytuacji kiedy sabinka jest na sankach. Widac ze blyska ale na zdjeciu juz tego blysku nie widac. Poza sankami problemu nie ma. Sanki przeczyszczone. Wszystko w puszce tak jak byc powinno. A efekty blyskania raz sa widoczne (kadr doswietlony) a raz nie (kadr niedoswietlony). Jakies pomysly poza serwisem ?

Domyślnie

Może na sankach włącza Ci się BL czyli błysk wypełniający który tylko lekko doświetla scenę.

Domyślnie

objawy jak u mnie. Skończyło się wymianą palnika.

Domyślnie

W aparacie da się ustawić tak żeby wbudowana sterowała systemem cls, ale sama nie dawała żadnego światła( nie wpływa na ekspozycje). Widać błysk ale nie wychodzi on na zdjęciu. Moze grzebałeś w lampie i coś poprzestawiałeś ze działa jako master i próbuje sterować grupami/lampami a sama błysku nie daje??
    никон

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    W aparacie da się ustawić tak żeby wbudowana sterowała systemem cls, ale sama nie dawała żadnego światła( nie wpływa na ekspozycje). Widać błysk ale nie wychodzi on na zdjęciu. Moze grzebałeś w lampie i coś poprzestawiałeś ze działa jako master i próbuje sterować grupami/lampami a sama błysku nie daje??

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    A efekty blyskania raz sa widoczne (kadr doswietlony) a raz nie (kadr niedoswietlony).

Czyli to obala Twoja teorie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    objawy jak u mnie. Skończyło się wymianą palnika.
    Jaki koszt?

Domyślnie

W zeszłym roku zapłaciłem około 380 zł w fototronicu.
    Wyrobili się w ciągu tygodnia.

Zrób jeszcze taką próbę. Wciśnij ten guziczek do błysku modelującego (ten co wyzwala serię błysków).
    U mnie ta seria nie była ciągła tylko przerywana. Tak samo ustawienie błysków stroboskopowych była nieciągła.

Oczywiście wyklucz najpierw wszystkie możliwości złego ustawienia lampy.

Domyślnie

Miałem podobny przypadek z tym, że lampa nie błyskała przy odchylonej głowicy na bok lub za siebie, na wprost działała poprawnie, niestety skończyło się serwisem i wymianą głowicy, o dziwo serwis załatwił się w przeciągu 1.5 tygodnia i koszt wyniósł z tego co pamiętam 340 złociszy + gwarancja na 6 miesięcy na wymieniony element

Domyślnie

Wlasnie dostalem wycene z fixations. Okazuje sie ze stwierdzono problem z TTlem i wyceniona naprawe na 220 funtow (!!!!) I teraz pytanie - czy mogli sie pomylic? Przeciez lampa czasem blyska a czasem nie niezaleznie od tego czy jest ustawiona na TTl czy na manual? Nie mam duzego doswiadczenia z lampami ale na chlopski rozum TTL nie ma chyba nic wspolnego z manualem.
    Oswieccie mnie bo jestem w niezlej kropce. Pieniazkow teraz niet i powstalo rysyko zostania bez lampy

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów