Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problem z przełączaniem zasilania (D700, grip Alpha)

Czy zdarza się wam error przy auto przełączaniu zasilania z gripa na body ? Już dwukrotnie tego doświadczyłem. Po wykończeniu aku z gripa auto przełączenie skutkuje errorem. Pomaga jedynie wyjęcie wszystkich podłączonych akumulatorów.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 17-02-2010 o 09:06
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

U mnie bez problemów. Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.
    Zarówno na 3e jak i na 8xAA.
    D814 | 12-300/1.4-4

Domyślnie

Nie chodzi o wkładanie i wyjmowanie aku tylko o automatyczne przełączenie zasilania w trakcie pracy po wyczerpaniu się aku z gripa na aku z body.
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

a uzywasz oryginalow czy zamiennikow ?

Domyślnie

Niestety ale Alpha
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

U mnie bez problemów.

To odnośnie przełączania po wyczerpaniu w gripie

dodatkowo:
    Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.
    D814 | 12-300/1.4-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dandan
    dodatkowo:
    Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.
    Te klocki też działają prawidłowo jedynie opcja po wyczerpaniu jednego szwankuje, jeszcze poobserwuję bo może problem polega na tym że pechowo koniec jednego nastąpił w momencie zapisu i to powodowało jakieś zakłócenia. A z tego co kojarzę to w tym momencie strzelałem krótkimi seriami
    Ostatnio edytowane przez plusfoto ; 16-02-2010 o 22:36
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    Czy zdarza się wam error przy auto przełączaniu zasilania z gripa na body ? Już dwukrotnie tego doświadczyłem. Po wykończeniu aku z gripa auto przełączenie skutkuje errorem. Pomaga jedynie wyjęcie wszystkich podłączonych akumulatorów.
    Zerknij w takiej sytuacji czy nie masz któregoś pokrętła ustawionego w nieustalonej pozycji. Czasem to wywołuje taki efekt.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    Niestety ale Alpha
    tu lezy problem. Sporo bylo o problemach z zasilaniem i przelaczaniem pomiedzy zrodlami zasilania wlasnie przy uzywaniu zamiennikow gripa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    tu lezy problem. Sporo bylo o problemach z zasilaniem i przelaczaniem pomiedzy zrodlami zasilania wlasnie przy uzywaniu zamiennikow gripa
    Nie zawsze.
    Mam alfa digital (nie wiem czy jest jakaś różnica) sprawdzałem kilka razy - przełącza się dobrze.Inna sprawa że w tej chwili nawet jak noszę gripa to tylko z jedna baterią - ten aparat i tak jest zbyt ciężki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów