Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 130

Domyślnie Nikkor 300 f4 czy sigma 100-300 f4

Witam w nie dalekiej przyszłości mam chęć zakupić któreś z tych szkieł. Fotografuję motocross i zoom by się przydał bardziej niż stałka bo nie zawsze z 300 mm wszędzie da się pocykać, ale sigma może po raz kolejny mnie zaskoczyć FF, a w nikkorze gdyby nawet to wystąpiło w co wątpię to zawsze w body łatwiej stalkę wykalibrować mogę. Z czasem dokupić też będę chciał telekonwerter x 1.4. No i mam taki dylemat teraz, które z tych szkieł byście polecili sami. Sigma też kilka stówek tańsza od nikkora, a nie cierpię na nadmiar pieniążków. A może macie inny pomysł. Z góry dzięki za odpowiedź.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Rycerz
    Gość

Domyślnie

tutaj coś było klik
    poszperaj w archiwum bo było kilka razy

Domyślnie

Z swojego doświadczenia polecam N 300/4. AF szybki co do crossu by pasowało. Używkę można znależć za mniej niż 4kzł

Domyślnie

No to masz dylemat Posiadam sigme i wiem ze napewno tego szkla nie sprzedam. Jest to jedno z najlepszych szkiel sigmy, ostre, szybkie z konw 1.4 rewelka
    300-ta nikona rowniez jest super, uzywalem go wprawdzie tylko kilka godzin, kolega mi pozyczyl na tescik. Stalka to stalka i juz. Ale w sporcie takim jak chcesz robic to zoom chyba wygodniejszy.
    D50 D80 D300 i cos tam jeszcze w sumie jakies 18kg
    www.photo.net/photos/Piotr%20Adamski www.piotrphotography.net

Rycerz
    Gość

Domyślnie

sigma jest bardzo dobra śmiało ją możesz brac do swoich zastosowań, miałem osobiscie więc wiem co pisze

Domyślnie

Tylko martwi mnie FF lub BF bo czytałem kilka osób miało z tym problem;/

Domyślnie

Jeśli kupisz nowy to serwis Sigmy za darmo Ci go skalibruje .

Domyślnie

Ja miałem okazję podpinać 3 różne modele i zawsze trafiały idealnie swoją drogą to wszystkie były bardzo ostre już od pełnej dziury i 300mm na f4.0 robiło świetne wrażenie - byłem zaskoczony - albo miałem szczęście testować tak dobre sztuki albo to szkło jest tak dobre że jestem jego wielkim zwolennikiem mimo że go nie posiadam - gdyby nie porąbany wzrost cen (z 3,5 na 5,5k zł (to chyba największa podwyżka w cenniku Sigmy bo cena skoczyła prawie 2x)) to była by już dawno u mnie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Girdian Zobacz posta
    Jeśli kupisz nowy to serwis Sigmy za darmo Ci go skalibruje .

Jak już się zdecyduję to raczej tylko nowy bo używek to nigdzie nie widzę pod mocowanie nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ozborn Zobacz posta
    Jak już się zdecyduję to raczej tylko nowy bo używek to nigdzie nie widzę pod mocowanie nikona.
    Bywają... i tu na giełdzie i na allegro...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów