Od niedawna stałem się posiadaczem Alphy (bez "L"). Plecak jest całkiem fajny jednak brakuje mi w nim miejsca na laptopa, które rzadko ale jednak czasami wykorzystuję (chociażby w podróży studia -> dom). Wtedy najwygodniej jest mieć aparat oraz lapka + jakieś drobne podręczne bibeloty w jednym plecaku. Wcześniej używałem do tego celu Lowepro CompuDaypacka, jednak komora na sprzęt fotograficzny zrobiła się z czasem za mała.
Mam pytanie do osób które posiadają taki plecak: jak wygląda w tym plecaku zabezpieczenie laptopa i ilość miejsca na sprzęt fotograficzny? Od kilku osób słyszałem, że w "starej" Alphie (czyli tej którą obecnie posiadam) wsad na aparat i obiektywy jest większy, pomimo, że na stronie producenta podane są te same wymiary? Czy moglibyście opisać swoje spostrzeżenia i uwagi dotyczące tego plecaka?
Zastanawiam się czy nie sprzedać CompuDaypacka oraz Alphy i kupić nową Alphę L, wyszedł bym wtedy mniej więcej na zero jeśli chodzi o pieniądze (chyba, że ktoś ma używaną w dobrym stanie na zbyciu?). Do starej Alphy wchodzi spokojnie D200 z gripem i zapiętym N70-300VR i jest jeszcze trochę miejsca. Najbardziej obawiam się, że będę żałować, gdy okaże się, że powyższy zestaw już się nie mieści w Alphie L, której niestety nie mam chwilowo możliwości pomacania przed ewentualnym zakupem.
A jakby jeszcze ktoś mógł zmierzyć linijką i podać rzeczywiste wymiary wsadu z Alphy L i wstawić jakieś zdjęcia komory na laptopa i sprzęt to byłbym już super wdzięczny![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami