Zamieszczone przez
cloned
Cześć witam.
Z plecaka jestem bardzo zadowolony. Jest sztywny jeśli chodzi o komorę główną. Jak na plecak ma dosyć łatwy dostęp do sprzętu, zmiana obiektywu itp. zapinając pas biodrowy, zdejmujesz plecak tylko z ramion i odkręcasz go do siebie, ponieważ otwieranie komory jest z tyłu - masz wtedy wszystko jak na stole. Jest też bardzo wygodny (mam porównanie z mikro trekkerem). Byłem z nim już na kilku plenerach i naprawdę przestałem mieć problem z kręgosłupem przy dłuższych wycieczkach. Jest też bardzo pojemny, ja w nim trzymam: D300+MBD10 i zapiętym Tamronem 28-75, tamrona 70-200 2.8, Sigmę 10-20, nikkora 50 1.8, lampę Metza, wyzwalacz radiowy, filtry dekielki karty, płyty, gruszkę do czyszczenia, ładowarki wszelakie, wcześniej jeszcze fotobank i kupę innych rzeczy których w tej chwili już nie pamiętam i jest jeszcze miejsce, zależy ono również od skonfigurowania przegródek- tu jest duża dowolność. Ważne, że mieści się spokojnie np. D300+grip lub D700+grip lub D3 i jest jeszcze miejsce nad pryzmatem. Plecak jest ze świetnego sztywnego materiału oraz posiada pelerynkę na niekorzystną pogodę, chowaną w spodzie plecaka. Bardzo fajnie też rozwiązane jest trzymanie statywu: od dołu wyjmowana kieszonka na stopki, po środku regulowana klamra, a na górze po obu stronach paski które zapina się na wysokości głowicy, a jeśli nie nosisz statywu, to elegaancko można zapiąć tam jakąś kurtkę czy sweter. Jest też bardzo pojemna komora przednia, która ma również liczne przegródki i kieszonki. Cenowo jest też osiągalny dla większości użytkowników, bo za około 350 pln można go dostać. Do tego występuje jeszcze w kolorze czarno - zielonym, kwestia gustu-mnie się nie podobał. Generalnie wad się do tej pory nie doszukałem, widać jakość Lowepro, jestem zadowolony i polecam.
Pozdrawiam Krzysiek
Skontaktuj się z nami