Close

Strona 88 z 681 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188588 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 6809

Domyślnie

Wygląda na to, że sprzedaż D600 nie idzie tak jak się tego spodziewał Nikon

The Nikon instant rebates for October were extended and now include also the Nikkor 28-300mm lens and SB-700 and SB-910 flash units. For example, the Nikon D600 has the following available rebates:

$200 off Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II
    $150 off Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
    $200 off Nikkor 24-70mm f/2.8G ED
    $100 off Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
    $200 off Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
    $50 off SB-910 Speedlight flash
    $30 off SB-700 Speedlight flash
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    wszystkie FXowe nikon mają tryb DX - do wyboru - włączany automatycznie, ale ręcznie. Wyższe i nowsze modele - mają także tryby pośrednie - crop 1.2 i 5:4
    Dzięki Paweł za wyjaśnienie

Od dłuższego czasu czytam nikoniarzy, ale trochę było mi głupio pytać o sprawy oczywiste.
    Ot "fstyt" przed ośmieszeniem się i drwiną szyderców.
    Ale widzę że na tym forum jest naprawdę duża tolerancja dla niedouczonych, ale chcących wiedzieć więcej
    pozdrawiam
    covval
    www.speedway.hg.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    Skoro o cenie, to nie wiem czy ktoś miał okazję taką ujrzeć, ale w FJ - zdaje się że 3-4 dni po premierze - oglądałem body gdy była ona na poziomie 11111 zł!
    Body jest teraz za 7999 ale nie w FJ.

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    A bardziej w temacie, to korpus rzeczywiście nieco kusy - i piszę to jako użytkownik D90 - z wyraźnie gorszym (węższym) chwytem dla prawej dłoni. Ma się rozumieć, że to odbiór subiektywny - dla ciut bardziej wymagających grip będzie nieuchronnym wydatkiem.
    Body małe, D300s jest o wieeele lepiej wykonane jeśli chodzi o uchwyt (wyprofilowanie, długość, głębokość). Trzymając D600 mały palec nie łapie sie na gripa, gdy dodatkowo miałem podpiętego kita to aparat sprawiał wrażenie niewyważonego. Mam długie i szczupłe palce więc to subiektywne.
    Pozdrawiam
    www.photosquad.pl/blog
    Kocham Bronkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Wygląda na to, że sprzedaż D600 nie idzie tak jak się tego spodziewał Nikon

The Nikon instant rebates for October were extended and now include also the Nikkor 28-300mm lens and SB-700 and SB-910 flash units. For example, the Nikon D600 has the following available rebates:

$200 off Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II
    $150 off Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
    $200 off Nikkor 24-70mm f/2.8G ED
    $100 off Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
    $200 off Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
    $50 off SB-910 Speedlight flash
    $30 off SB-700 Speedlight flash
    Moim zdaniem cena szybko spadnie.
    Czytając wątek widać, że wiele osób jest poważnie zainteresowana kupnem D600tki mimo jej szeroko wymienianych ułomności (niedoskonałości ) dlatego z zakupem warto jeszcze chwile poczekać...
    Pozdrawiam.
    D90 | D300s | AT-X 11-16 | AF-S 35 f1.8 | AF 50 f1.8 | AF-S 80-200 f2.8 | SB-700 |

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolar Zobacz posta
    ... widać, że wiele osób jest poważnie zainteresowana kupnem D600tki ...
    I słusznie się wydaje. Dziś ten aparat zagościł w moich rękach. Fajny sprzęcik, troszkę mniejszy od D700 czy D300, ale nie czuć tego bo ma dość głęboki chwyt, coś ala chwyt w D70. Fajny wizjer, jakiś większy i jaśniejszy niż w D700. Trochę mnie wystraszyły mniejsze guziczki funkcyjne z tylu korpusu, ale pewnie przyjdzie przywyknąć. Cena 7999 jak na czasy kryzysu chyba trochę przesadzona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    . Cena 7999 jak na czasy kryzysu chyba trochę przesadzona.
    ..się czepiasz, to pierwszy w historii korpus Nikona, co tak szybko tanieje po premierze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolar Zobacz posta
    Moim zdaniem cena szybko spadnie.
    Czytając wątek widać, że wiele osób jest poważnie zainteresowana kupnem D600tki mimo jej szeroko wymienianych ułomności (niedoskonałości ) dlatego z zakupem warto jeszcze chwile poczekać...
    Pozdrawiam.
    Jestem wyłącznie amatorem i bawię się fotografią dla przyjemności od czterdziestu paru lat, brakowało mi pełnej klatki amatorskiej w "amatorskich" gabarytach.
    Amator ma zwykle aparat ze sobą i to nie jest wyjście na zlecenie, czy praca w studiu. Pół kg więcej w plecaaku to duża różnica, ba na zwykłym zwiedzaniu duże body i jasny obiektyw to duża uciążliwość, ale do rzeczy:
    - rabaty są głównie na obiektywy, oczywiście adresowane do nabywców ff - nie tylko amatorów, bo są również drogie ze stałym światłem, ale d600 jest dla amatorów i są tam budżetowe obiektywy serii "G".
    Takie promocje robi się przez całe "życie" body w dużych sieciach sprzedaży, nie jest to pochodną wyników sprzedaży body, rzeba sprzedawać obiektywy, zestaw użyteczny jest droższy, czasem kilkakrotnie od body.
    - tu wiele osób jest zainteresowanych dyskusją sama w sobie, a nie kupnem. Osoba zainteresowana idzie i kupuje, a nie dywaguje o cenie na poziomie 4-5 tys. Kupilem d7000 prawie natychmiast po premierze, trafiłem dobrze, nie mam problemów forumowych (af, olej itd). Obiektywy kupowałem do ff i teraz wymienię body na d600. Nie jest problemem ile kosztuje, tylko czy mnie na to stać.
    - o szeroko wymienianych ułomnościach nie wypowiadam się - to wszystko bzdura, świetna matryca, dobra organizacja ergonomiczna (nie miełem żadnych nawyków i taka guzikologia mi pasuje - prawie identyczna z d7000),
    - według niektórych z forum d600 do sportu nie nadaje się, a Scott Kelby mówi, że sie nadaje i pokazuje świetne zdjęcia, jakich pewnie w życiu nie zrobię nawet gdybym miał d4,
    - nie jest pro, ale on jest dla takich jak ja (za rok 90% "slubnych" w polsce będzie robiła nim kasę), mnie nie przeszkadza gradacja, czy szyld.
    - o d7000 dyskutowano namiętnie w większości ze słyszenia lub wyobraźni, ja robiłem zdjęcia.
    - d600 to na dziś b.dobra propozycja w swojej grupie cenowej, najważniejsza jest dobra matryca, reszta jest również niezła, przecież nie konkuruje z d4, czy d800. Jest nowym produktem i nowym segmentem, więc zestawianie z d700 ma się nijak.
    - z zakupem warto poczekać, bo nikon nie przyznaje się do ew. wpadek, tylko je usuwa serwisowo i produkcyjnie, (af w d7000), zresztą zwykle po kilku m-cach jest upgrade firmware, poprawiający oficjalnie i nieoficjalnie "conieco"
    także po kilku m-cach stabilizuje się cena, więc kto chce niech czeka - może będzie dodawany gratis do każdego czerwonego?
    W tutejszych dyskusjach za dużo tekstów sprzętowych a za malo o istocie fotografii czyli zdjęciach - praktycznie każde poakazne zdjęcie jest negatywnie skrytykowane i chyba lepiej nic nie pokazywać, a widziałem kilka niezłych zdjęć i też były niedobre, bo przepalone, bo nieostre - bardzo dobre zdjęcia nie muszą być doskonałe technicznie, muszą być warsztatowo b.dobre ale nie doskonałe. Doskonałość robi się w photoshopie dla okładkowych magazynów i paru innych zastosowań, dla mnie fotografia to moje malowanie świata...
    Pawłowi zarzuca się, że kury robi i na ślubnych się nie zna - tak to Panowie wygląda, czasami przykro to czytać....
    miłego dnia wszystkim
    Pozdrawiam
    cykada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furtian Zobacz posta
    jestem wyłącznie amatorem i bawię się fotografią dla przyjemności od czterdziestu paru lat, brakowało mi pełnej klatki amatorskiej w "amatorskich" gabarytach.
    Amator ma zwykle aparat ze sobą i to nie jest wyjście na zlecenie, czy praca w studiu. Pół kg więcej w plecaaku to duża różnica, ba na zwykłym zwiedzaniu duże body i jasny obiektyw to duża uciążliwość, ale do rzeczy:
    - rabaty są głównie na obiektywy, oczywiście adresowane do nabywców ff - nie tylko amatorów, bo są również drogie ze stałym światłem, ale d600 jest dla amatorów i są tam budżetowe obiektywy serii "g".
    Takie promocje robi się przez całe "życie" body w dużych sieciach sprzedaży, nie jest to pochodną wyników sprzedaży body, rzeba sprzedawać obiektywy, zestaw użyteczny jest droższy, czasem kilkakrotnie od body.
    - tu wiele osób jest zainteresowanych dyskusją sama w sobie, a nie kupnem. Osoba zainteresowana idzie i kupuje, a nie dywaguje o cenie na poziomie 4-5 tys. Kupilem d7000 prawie natychmiast po premierze, trafiłem dobrze, nie mam problemów forumowych (af, olej itd). Obiektywy kupowałem do ff i teraz wymienię body na d600. Nie jest problemem ile kosztuje, tylko czy mnie na to stać.
    - o szeroko wymienianych ułomnościach nie wypowiadam się - to wszystko bzdura, świetna matryca, dobra organizacja ergonomiczna (nie miełem żadnych nawyków i taka guzikologia mi pasuje - prawie identyczna z d7000),
    - według niektórych z forum d600 do sportu nie nadaje się, a scott kelby mówi, że sie nadaje i pokazuje świetne zdjęcia, jakich pewnie w życiu nie zrobię nawet gdybym miał d4,
    - nie jest pro, ale on jest dla takich jak ja (za rok 90% "slubnych" w polsce będzie robiła nim kasę), mnie nie przeszkadza gradacja, czy szyld.
    - o d7000 dyskutowano namiętnie w większości ze słyszenia lub wyobraźni, ja robiłem zdjęcia.
    - d600 to na dziś b.dobra propozycja w swojej grupie cenowej, najważniejsza jest dobra matryca, reszta jest również niezła, przecież nie konkuruje z d4, czy d800. Jest nowym produktem i nowym segmentem, więc zestawianie z d700 ma się nijak.
    - z zakupem warto poczekać, bo nikon nie przyznaje się do ew. Wpadek, tylko je usuwa serwisowo i produkcyjnie, (af w d7000), zresztą zwykle po kilku m-cach jest upgrade firmware, poprawiający oficjalnie i nieoficjalnie "conieco"
    także po kilku m-cach stabilizuje się cena, więc kto chce niech czeka - może będzie dodawany gratis do każdego czerwonego? :d
    w tutejszych dyskusjach za dużo tekstów sprzętowych a za malo o istocie fotografii czyli zdjęciach - praktycznie każde poakazne zdjęcie jest negatywnie skrytykowane i chyba lepiej nic nie pokazywać, a widziałem kilka niezłych zdjęć i też były niedobre, bo przepalone, bo nieostre - bardzo dobre zdjęcia nie muszą być doskonałe technicznie, muszą być warsztatowo b.dobre ale nie doskonałe. Doskonałość robi się w photoshopie dla okładkowych magazynów i paru innych zastosowań, dla mnie fotografia to moje malowanie świata...
    Pawłowi zarzuca się, że kury robi i na ślubnych się nie zna - tak to panowie wygląda, czasami przykro to czytać....
    Miłego dnia wszystkim
    pozdrawiam
    aj lajk it!!!
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

dopowiem jeszcze, że
    - miałem d600 w rękach,
    - gabarytowo, subiektywnie jest minimalnie wiekszy od d7000,
    - ma wyrażnie większą głębokość w uchwycie,
    - rzeczywiście, jak ktoś napisał, z kitem jest trochę śmieszny i sprawia wrażenie niewyważonego,
    - mój ulubiony amatorski 16-35/4 będzie tu ok. jeśli chodzi o wyważenie, także spacerówka 28-300 nieco cięższa będzie ok. i zrównoważy korpus,
    - niestety aparat był bez bakterii, więc innych doznań nie miałem,
    - no może trochę taki bardziej plastikowy do d7000, ale to trzeba porównać szczegóły wykonania obok siebie, niestety byłem bez swojego sprzętu
    cykada

Domyślnie

Pozdrawiam cykada, i popieram (prawie wszystko) ale pewnie czy tak ci sie od wielu dostanie.
    Wielu tu lubi gadac o cenach albo krytykowac, ze D7000 nawet lepsze albo, albo... .
    Ja mam D90 i jestem tez zdecydowany na D600, od trzech lat wiedzialem, ze lepiej bedzie mi na pelnej klatce. Juz to raz ktos napiasl: przy wystarczajacym swietle to i kompaktem wyjdzie dobre zdjecie, a juz na pewno aby tylko je pokazac na komputerze lub w internecie. A jak ktos fotografuje w pelnym sloncu to mu i 1/8000 za malo.
    Wydam te 8k na skrajne warunki, sport w hali, koncert w slabym swietle, itd. A, ze to tylko 10% z tych zdjec co zrobilem, to zaden argument dla mnie. To jest moje hobby, ja wcale tej kamery nie potrzebuje tylko ja chce ja miec dla tych paru prcent.
    Profesjonalisci, ci ktorzy z fotografowania sie utrzymuja, to inna dyskusja i tu widze sens czy warto D600 zamienic za D700 lub czy lepiej D800 sie oplaca.
    Ostatnio edytowane przez mn137 ; 30-09-2012 o 23:37

Strona 88 z 681 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188588 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów