Close

Strona 71 z 100 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 995

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazzi Zobacz posta
    Niestety,to by było zbyt piekne.Nie mam co prawda tego kabelka do połączenia korpusu z nadajnikiem,ale sprawdziłem w inny sposób.Nadajnik osadzony na korpusie w trybie "slave",SB800 na sankach nadajnika.Po ręcznym wyzwoleniu migawki błysku nie było,również kiedy lampa była połączona przy pomocy kabelka pc-pc brak jakiegokolwiek błysku.Wygląda na to,że nadajnik w trybie"slave" nie może jednocześnie wyzwalać migawki i przenośić czy generować impuls do wyzwolenia lamp.
    ok dla wyjaśnienia.
    nadajnik jest jednocześnie odbiornikiem-to jest jasne. Ale tylko nadajnik może wyzwalać body(nie ważne czy body będzie połączone kablem z nadajnikiem czy odbiornikiem).
    Jeśli king służy za wyzwalacz body, nie może jednocześnie wyzwalać lampy(pytanie po co miałby to robić? nadajnik nie musi być w sankach, więc w sankach jest miejsce na lampę)
    pytanie po co chciałeś wyzwalać lampę z pomocą odbiornika skoro był on na body. Prawdopodobnie chodzi tu o priorytet działań: jeśli KP jest na body - zdalny odbiór jest wyłączany.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazzi Zobacz posta
    Niestety,to by było zbyt piekne.Nie mam co prawda tego kabelka do połączenia korpusu z nadajnikiem,ale sprawdziłem w inny sposób.Nadajnik osadzony na korpusie w trybie "slave",SB800 na sankach nadajnika.Po ręcznym wyzwoleniu migawki błysku nie było,również kiedy lampa była połączona przy pomocy kabelka pc-pc brak jakiegokolwiek błysku.Wygląda na to,że nadajnik w trybie"slave" nie może jednocześnie wyzwalać migawki i przenośić czy generować impuls do wyzwolenia lamp.
    A możesz mi powiedzieć, skąd ten twój King Pro przy takim podłączeniu ma uzyskać sygnał do wyzwalania lampy ??

Skoro działa w trybie slave, to czeka na sygnał z innego nadajnika...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Teoretycznie to pewnie taka możliwość istnieje,że sygnał do wyzwolenia błysku mógłby być przekazywany z aparatu na gniazda nadajnika,tylko po co bezsensownie komplikować
    i tak skomplikowane urządzenie. Lepiej w sankach umieścić lampę lub kabel,a jeszcze lepiej sprawić sobie normalny bezprzewodowy wyzwalacz migawki wykorzystując Kinga do
    tego do czego został stworzony.
    Kolega docxxx pytał o taką dziwną konfigurację,chyba że coś źle zrozumiałem.

Domyślnie

Mi chodziło o takie działanie nadajnika:

1. wyzwala inne body w trybie slave

lub

2. wyzwala lampę

Jeśli to działa, to wtedy dokładam tylko stówę, a mam dużo bardziej uniwersalny zestaw dla dwóch moich body: 2 x nadajnik + odbiornik, z którego mogę mieć 1 x nadajnik + 2 x odbiornik.

Kazziemu chodziło chyba o wyzwalanie zestawu: body - nadajnik - lampa. A ciekawe, czy dziala to tak: body + nadajnik nie w sankach (np. na taśmie klejącej), a na sankach w body lampa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta

lub

2. wyzwala lampę

Jeśli to działa, to wtedy dokładam tylko stówę, a mam dużo bardziej uniwersalny zestaw dla dwóch moich body: 2 x nadajnik + odbiornik, z którego mogę mieć 1 x nadajnik + 2 x odbiornik.

Kazziemu chodziło chyba o wyzwalanie zestawu: body - nadajnik - lampa. A ciekawe, czy dziala to tak: body + nadajnik nie w sankach (np. na taśmie klejącej), a na sankach w body lampa.
    Tu masz co i jak działa: http://www.youtube.com/watch?v=pH653xiznKE
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta

lub

2. wyzwala lampę

tylko pamiętaj że nie ma kabelków w zestawie a w Polsce są nie do kupienia
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Przymierzam się do kupna pixel kinga pro w zestawie z odbiornikiem king X. Dodatkowo potrzebuję 2 odbiorniki King X, ale nie mogę ich znaleźć osobno. Wszędzie albo zestaw, albo stare odbiorniki pixela. Ktoś coś?
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

chyba tylko ebay...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Przymierzam się do kupna pixel kinga pro w zestawie z odbiornikiem king X. Dodatkowo potrzebuję 2 odbiorniki King X, ale nie mogę ich znaleźć osobno. Wszędzie albo zestaw, albo stare odbiorniki pixela. Ktoś coś?
    najlepiej na ebayu uk kup zestaw PK pro + 2 PK X i dokup gdzieś jeszcze jednego X

Domyślnie

Z tego co gadałem z gościem co to sprzedaje to powiedział że na Polskę tylko komplet jest sprzedawany (nadajnik i odbiornik)
    brak czasu przedkłada się na moje możliwości:/

Strona 71 z 100 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów