Close

Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sigma 24-70 czy Tamron 28-75 do D700

Witam! W końcu udało mi się dorwać d700 w przyzwoitej cenie, i nareszcie jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż aparatu. Przyszedł czas na rozejrzenie się za zommem szerokokątnym, na wstępie napiszę, że dysponuje kwotą do 1300 polskich złotych, i stety, niestety nie stać mnie na N24-70 . Moją uwage przykuły dwa obiektywy Tamron 28-75 oraz Sigma 24-70 2.8 (bez HSM). Byłem skłonny od razu kupić Tamrona, jednak spasowałem po przeczytaniu kilku opinii, że AF sobie do końca nie radzi... Zmartwiło mnie to gdyż chciałbym wykorzystać AF, którego oferuje mi siedemsetka. Dlatego zacząłem myśleć o Sigmie. I teraz pytanko: czy z łapaniem ostrości w Tamronie w duecie z D700 jest nienajlepiej, czy może dobrze, czy może jest naprawdę okej, bo z tego co czytam opinie są podzielone. Jeśli nie Tamron to czy warto kupić Sigmę, dodam, że nie zależy mi na świetle i mógłbym przymykać ją do 3,5 czy 4. Sęk w tym jak radzi sobie ona z ostrzeniem? Jest lepiej jak w Tamronie czy może gorzej. Na dniach będę w FJ i podepnę Tamrona i sam się przekonam jak jest, jeszcze jedno, jakiej wersji szukać śrubokręt czy z silnikiem? Czekam na wasze opinie. Michał
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-09-2010 o 08:42 Powód: ORTO! ORTO! ("rozejżenie","gożej", wykozystać")

Uprawnienia umieszczania postów