Close

Strona 489 z 705 PierwszyPierwszy ... 389439479487488489490491499539589 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 881 do 4 890 z 7042
    Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vvilk Zobacz posta
    Gdyby pojawil sie D400 to w dniu premiery od rana juz bym stal w kolejce a tak to cholera wie na co die zdecydowac.
    osobiście poczekałbym aż inni dogłębnie przetestują nowinkę, ponieważ marka Nikon już nie daje gwarancji, że następca d7000 będzie bez wad.
    śledzę ten i poprzedni wątek od początku i pamiętam jak początkowo niektórzy użytkownicy forum cieszyli się, że ich
    sztuki są ok, ale pewnego dnia ... przestali.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Jutro po raz ostatni biorę go "na miasto" i zobaczymy jak się sprawdzi.
    Niestety ale taki bubel może zrazić człowieka nawet do całej marki...
    Chyba w akcie desperacji kupię sony.
    D7000, N18-105 (bez AF ), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...

Domyślnie

Sorki jak pytanie wyda się głupie ale -chodzi o punkt ostrość,na ogół w 95% wybieram centralny punkt ostrość ale np takie portretowanie osoby i obiektyw pochylony do dołu i wtedy punkt ostrości manualnie wybieram na skrajnie prawy lub lewy w zależności od uchwycenia aparatu i ,no właśnie teoretycznie powinno ostrzyć w punkcie wybranym ręcznie a teraz sprawdziłem na wszystkich posiadanych obiektywach i tak na prawdę nie wiem co o tym myśleć ale żaden ze skrajnych punktów (lewy,prawy) nie góra i dół,zupełnie nie potrafi ustawić ostrości -chyba że znowu coś przegapiłem?
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

U mnie w domu przy sztucznym swietle tez maja problem z ustawieniem. Nawet jak potwierdzi, ze ustawil to o tak zazwyczaj mydlo.
    Ciekawe jak to wyglada w innych modelach?

Tak mi sie D7000 z Renault Laguna ostatnio kojarzy.
    Super parametry, ladny tylko jezdzic nie chce i serwisy zwiedza...

Wystukane na telefonie. Sorry za brak polskich liter.
    Ostatnio edytowane przez vvilk ; 13-01-2012 o 21:09
    D7000, N18-105 (bez AF ), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...

Domyślnie

przyjemność robienia zdjęć dużo mniejsza, ale jakość i ostrość super - wymieńcie na D5100...

Domyślnie

VVilk, Gadzeciarz i Mordorr - jakie macie numery seryjne ?
    D7000 T17-50 2.8 VC, nikkor 16-85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez decadent Zobacz posta
    vvilk, gadzeciarz i mordorr - jakie macie numery seryjne ?
    6015....58
    ale co to zmienia skoro z tą wadą TRWAM
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

@gdzeciarz - centralny punkt ostrości masz krzyżowy (D7000 ma ich 9 spośród wszystkich 39) - są one znacznie precyzyjniejsze od pozostałych i lepiej dają sobie radę w trudnych warunkach. Poszukaj sobie w necie więcej info na ten temat
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Jako, że najprawdopodobniej wystąpię niebawem w "Fotograficznym Programie Bez Nazwy" gdzie zostanie poruszony temat problemów z D7000, to mam do Was wielką prośbę.

Proszę o informację od ludzi, którzy maja problem z D7000 (AF i/lub chlapanie olejem) i co najmniej raz wysyłali sprzęt do serwisu, w formie:

imię, nazwisko, jaka usterka, numer seryjny (bez końcówki), numer serwisowy, kiedy aparat był w serwisie, czy został naprawiony (z dołączonym opisem z notki serwisowej).

Informacje od osób, które mają wymienione problemy, ale nie wysyłały aparatu do serwisu też się przydadzą, ale nie będą przeze mnie traktowane jako priorytet.

Proszę też o wszelkie linki opisujące sensowne przypadki problemów z AF i chlapaniem olejem z innych for, nie tylko krajowych ale też zagranicznych -ale tylko sensowne przypadki, nie takie, że ktoś ewidentnie nie wie jak używać aparatu.

Te wszystkie dane przydadzą mi się podczas rozmowy z przedstawicielem Nikona (przynajmniej mam nadzieję, że taki się pojawi) na temat usterki, którą nikon bagatelizuje i nie zgadza się z tym, że jest to najprawdopodobniej wada fabryczna.

Będę reprezentował wszystkich posiadaczy D7000, którzy mają problem z swoim aparatem i którym serwis nie pomógł -jest to nasza wspólna sprawa ( ), tak więc bardzo proszę o wsparcie.

Info proszę wysyłać na adres: [email protected]
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

No proszę, to się dzieje że Cię zaprosili do programu Chyba ktoś z nich czyta nasz szacowne forum
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Strona 489 z 705 PierwszyPierwszy ... 389439479487488489490491499539589 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów