Close

Strona 415 z 681 PierwszyPierwszy ... 315365405413414415416417425465515 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 141 do 4 150 z 6809

Domyślnie

niby wszyscy narzekaja ze d600 to bubel tylko wytlumaczcie mi czemu albo juz go kupili albo sie zastanawiaja nad jego kupnem. moj d600 jest troche usyfiony, af niby gorszy od d700 ale przesiadajac sie z np d90 to ten af jest o niebo lepszy wiec nad czym sie tu zastanawiac? sb900 sie przegrzewaly czyli tez mialy wade i to duuuza a jakos mi sie ani razu nie wylaczyla. d600 ma kurz ale robie fotki bo po to sie kupuje aparat a nie by nad nim plakac!
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    (...)do której mogą trafić tylko osoby sprawdzone np poprzez przesłanie zdjęcia z wytyczonymi ustawieniami. To samo by się przydało zrobić z D7000.
    Najlepiej, żeby było na nim widać dokument tożsamości ze zdjęciem oraz dowód zakupu aparatu.

...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katzdw Zobacz posta
    niby wszyscy narzekaja ze d600 to bubel tylko wytlumaczcie mi czemu albo juz go kupili albo sie zastanawiaja nad jego kupnem. moj d600 jest troche usyfiony, af niby gorszy od d700 ale przesiadajac sie z np d90 to ten af jest o niebo lepszy wiec nad czym sie tu zastanawiac? sb900 sie przegrzewaly czyli tez mialy wade i to duuuza a jakos mi sie ani razu nie wylaczyla. d600 ma kurz ale robie fotki bo po to sie kupuje aparat a nie by nad nim plakac!
    No ja potrzebowałem drugiego FXa i to z filmowaniem. (Film na potrzeby amatorskie - uwiecznianie rodziny). Kupiłem go w październiku... więc właściwie zaczęły dopiero pojawiać się informacje o kurzu :P.

Można powiedzieć, że byłem "testerem" dla wielu z Was .
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Najlepiej, żeby było na nim widać dokument tożsamości ze zdjęciem oraz dowód zakupu aparatu.

...

Koniecznie uzupełnione wynikami badań krwi, moczu i prostaty
    Bardziej mi tu chodzi o zdjęcie wykonane z ustalonym czasem / przysłoną / iso. Ma to na celu wyeliminowanie osób typu "naczytałem się dużo o tym aparacie, wyrobiłem sobie opinię czytając wypowiedzi innych, natomiast D600 widziałem kilka razy chuchając na szybę witryny sklepowej, ba! nawet pani w FJ pozwoliła mi zrobić 6 zdjęć, wiem wszystko i klikam, że strasznie kurzy."

Taka ankieta będzie bardzo wiarygodna, jednak troszkę z nią jest zachodu
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

ja kupilem pod koniec listopada. wiedzialem doskonala ze kurzy i ze ma kiepski af ale sprawdzilem sobie kurz na moim d900 i bylo jego tam duzoooooo no i doszedlem do wniosku ze af nie moze byc gorszy od tego w d90. moj d600 kurzy do tej pory. Robilem teraz zdjecia przy f9 i tego kurzu nie widac wiec co sie nim przejmowac
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-02-2013 o 16:45 Powód: orto. ("kiebski")
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    no tak oblatany nie jestem... pytanie czy da się tam umieszczać info o przebiegu i problemach...
    Jacku, a może mógłbyś coś takiego założyć na moją prośbę... bo na pewno wiesz lepiej jak za to się zabrać?
    Nic prostszego niż założenie tematu.
    Mogę to zrobic za ciebie, ale .. opracuj liste opcji na jakie ma się głosować.
    Przebiegi itd - to raczej w postach od userów, bo w ankiecie sie wpisuje tylko wybór, a nie liczby.
    No chyba że zrobisz przedziały przebiegów na które ludzie maja głosować. Ale jak z przebiegiem powiązac kurzenie, skoro toi będzie w innym polu ankiety?
    Co znaczy ze jest kurz? Ile pyłków widocznych przy jakiej przysłonie?

Ja rozumiem, że się chce pozyskac wiedzę, ale w praktyce to nie jest łatwe, diabeł tkwi w szczegółach. I zakładając uczciwość wszystkich biorących udział w ankiecie.

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Bardziej chyba chodzi o to, aby tylko osoby mające D600 mogły zagłosować w ankiecie. Do tego chyba trzeba utworzyć grupę D600, do której mogą trafić tylko osoby sprawdzone np poprzez przesłanie zdjęcia z wytyczonymi ustawieniami. To samo by się przydało zrobić z D7000.
    Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    To samo pomyślałem.

Naprawdę sa osoby, które lubia torpedować rzeczy, które sa wg nich bez sensu. A wy zakładacie uczciwość, szczerość itd. A 5 canonierów zaburzy wam ankietę i po statystyce.
    W dodatku generalnie aktywni sa niezadowoleni.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-02-2013 o 16:44 Powód: diabeł tkwi, a nie śpi. ;)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Listę opcji do głosowania...

Może zacznijmy od miesiąc zakupu, zastosowanie (np. amatorskie, zawodowe... pomysł Kalam'a), rodzaj zdjęć (ślubniaki, portrety, landschaft'y, studio, macro), może wystarczy - kurzy/nie kurzy, może numery seryjne? Problemy z AF (nie działające czujniki, nie trafia w sztucznym świetle, nie trafia w ogóle)

Ludzie - pomóżcie - co ułatwiłoby podjęcie decyzji o zakupie.

Nie mam pomysłu na weryfikację tego czy ktoś ma D600, czy jest trolem i chce się ponabijać. Bo przesłanie fotki z EXIFem do weryfikacji to chyba nienajlepszy pomysł... zawsze można taką "ukraść". Jakieś pomysły?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Listę opcji do głosowania...

Może zacznijmy od miesiąc zakupu,
    Tzn jak chcesz zrobic te listę? Listę miesięcy? Jak miesiąc powiążesz z kurzem itd?
    Spróbuj ułożyc ankietę, chyba nie bardzo wiesz o co chodzi, jakie sa możliwości.
    Mając ankiete możesz tylko dac kropkę przy pozycji - to tyle. Więc trzeba przemysleć pozycje ankiety.
    Ty zdaje się to chcesz ułożyć wiele ankiet i najlepiej gdyby były ze sobą powiązane odpowiedzi.
    Ciut realizmu poproszę.

Decyzji o zakupie to nie pomoże podjąć. Jesteś osobą pełną wątpliwości i taką pozostaniesz obojętnie co pokaze ankieta. Daj sobie spokój.
    Rzuć monetą.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    za 7 lasami.. za 7 górami..

Domyślnie

a ja sadze tak, glowny post ogolnie info, liczba puszek, itp a reszte posty to dla kazdego wlasciciela puszki 1 post w nim, zdj zakupu, przebieg, pcozatek, nr seryjnego itp bedie czytso ladnie .

Ps. w glowny poscie streszczenie na temat body, czy sa poprawy lub wady i temat przyklejony.
    D610 | N50 1.8G| SanDisk 32GB & 16GB 45MB/s | Blenda 5W1 120x180 | Statyw Camrock |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tzn jak chcesz zrobic te listę? Listę miesięcy? Jak miesiąc powiążesz z kurzem itd?
    Spróbuj ułożyc ankietę, chyba nie bardzo wiesz o co chodzi, jakie sa możliwości.
    Mając ankiete możesz tylko dac kropkę przy pozycji - to tyle. Więc trzeba przemysleć pozycje ankiety.
    Ty zdaje się to chcesz ułożyć wiele ankiet i najlepiej gdyby były ze sobą powiązane odpowiedzi.
    Ciut realizmu poproszę.

Decyzji o zakupie to nie pomoże podjąć. Jesteś osobą pełną wątpliwości i taką pozostaniesz obojętnie co pokaze ankieta. Daj sobie spokój.
    Rzuć monetą.
    OK, nie robiłem ankiety... nie wiem co można tam umieścić... więc może tylko info ile osób ma rzeczywiście D600... tylko jak to weryfikować :P.

MOże dać taką ankietę:
    - nie mam D600 - nigdy nie kupię
    - nie mam D600 - rozważam zakup
    - nie mam D600 - kupię na pewno pomimo wykrytych wad
    - mam D600 - nie mam żadnych problemów
    - mam D600 - mam problem z AF, nie mam kurzu
    - mam D600 - mam kurz, AF sprawny
    - mam D600 - mam kurz i problemy z AF

Oczywiście to luźne propozycje.

Cytat Zamieszczone przez bck1007 Zobacz posta
    a ja sadze tak, glowny post ogolnie info, liczba puszek, itp a reszte posty to dla kazdego wlasciciela puszki 1 post w nim, zdj zakupu, przebieg, pcozatek, nr seryjnego itp bedie czytso ladnie .

Ps. w glowny poscie streszczenie na temat body, czy sa poprawy lub wady i temat przyklejony.
    Oddzielne posty zgodnie z jakimś szablonem np.

- nr seryjny: 6028

- miesiąc zakupu: październik 2012

- kurz na matrycy: TAK

- problemy z AF: TAK - nie ostrzy w świetle sztucznym

- czy serwisowany: TAK, 18 dni, przebieg zrobiony w serwisie 888, wyczyszczona matryca, AF poprawiony

PLUSY:
    - lekki
    - piękny obrazek
    - super wideo
    - niezły AF
    - mocny "śrubokręt"
    - mikroregulacja AF

MINUSY:
    - kiepski dźwięk z mikrofonu wbudowanego
    - gorszy chwyt niż D700
    - kurz na matrycy
    - klawiszologia jak D7000

To oczywiście przykładowe punkty, które dałyby możliwość jakiejś oceny aparatu, problemów, rozwiązań.
    Suche fakty, bez zbędnego pier***ia

TEMAT ŚCIŚLE MODEROWANY - wszelkie dyskusje w wątku karane banem

Strona 415 z 681 PierwszyPierwszy ... 315365405413414415416417425465515 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów