Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez L0st Zobacz posta
    a co bylo zlgo w tym Eizo, co prawda nie jest to SX ale najnowsza zwykla wersja, czyli na pewno nie jest az taki zly ?
    mozesz powiedziec w ktorym sklepie go kupiles
    Strasznie nierówny, zafarb ( lekki róż 1/4 ekranu, prawy-dolny róg ).

Kupiłem w Cortland, ale w sumie to bez znaczenia, bo fabrycznie zapakowany więc nikt nic nie grzebał.

Szczerze to się zawiodłem, oczywiście wiedziałem że nie jest to SX, ale tak jak pisałem mój domowy HP za 1 600PLN jest równiejszy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Panowie a co powiecie na temat taniej alternatywy czyli samsunga f2380?? miał ktoś do czynienia z tym lcd,nadaje się to do czegoś ??
    Tu jest test http://www.frazpc.pl/artykuly/265691...alki-z-TN.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolek Zobacz posta
    Osobiście nie widziałem tego panelu - przyznam bez bicia, że interesuje mnie raczej "top gear", ale wnioski z lektury tego testu nie nastrajają optymistycznie - nierówny, nieliniowy, nieciekawy.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 15-05-2010 o 13:45

aeeon
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jesteś z Krakowa, zatem proponuję udać się na wizję lokalną - ul. św. Krzyża, poprosić p. Marka Śliwę i powołać się na mnie (Marcin Kałuża).
    Już tam byłem Ale dzięki, pewnie pójdę tam jeszcze raz to będę o tym pamietał

Cytat Zamieszczone przez gregory_21
    Jeżeli jesteś zdecydowany na zakup tego modelu to możesz się umówić na kalibrację sprzętową wraz z selekcją monitora w sklepie.
    Hmm, czy w/w sklepie zrobią mi jakieś testy kilku modeli i wyselekcjonują mi najbardziej "odpowiedni"? Ile za taką usługę trzeba dopłacić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aeeon Zobacz posta
    Hmm, czy w/w sklepie zrobią mi jakieś testy kilku modeli i wyselekcjonują mi najbardziej "odpowiedni"? Ile za taką usługę trzeba dopłacić?
    Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałem w swoim wcześniejszym poście do Ciebie a wszystko będzie jasne
    Sklep nie przeprowadza żadnych testów tylko Czornyj a ile kosztuje taka usługa będziesz wiedział jak do niego zagadasz
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    Strasznie nierówny, zafarb ( lekki róż 1/4 ekranu, prawy-dolny róg ).
    Nierówność rozświetlenia wynika w zasady działania wyświetlacza PVA. Opisał Pan bardzo częsty objaw wynikający z charakterystyki kątowej wyświetlacza. Kąt od oka dominującego do lewego narożnika jest inny niż do prawego narożnika. Stąd zafarby np różowy w jednym i niebieski w drugim kącie. Aby się przekonać o tej własności, wystarczy odwrócić monitor do góry kołami, zafarby zmienią swoją lokalizację. Aby się tegoż pozbyć trzeba odpowiednio sprzęta ustawić. Oczywiście nie wykluczam że trafił się Panu faktycznie felerny, a na to nie ma siły. Eizo marka dobra ale zdarzają się równe i równiejsze.

Cytat Zamieszczone przez Karolek Zobacz posta
    Tu jest test Samsung-SyncMaster-F2380
    Wiecie Panowie jak łatwo odróżnić prawdziwy test od bełkotu? Po tym, że w tym drugim publikuje się wykresy/słupki PRZED i PO kalibracji (programowej), rozwodząc się nad zaletami PO. Och jakież małe teraz te błędy! W rzeczywistości błędy wyświetlania z PRZED są dalej tylko z grubsza mówiąc "przesunięte" w miejsca gdzie nie ma punktów pomiarowych.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Osobiście nie widziałem tego panelu - przyznam bez bicia, że interesuje mnie raczej "top gear", ale wnioski z lektury tego testu nie nastrajają optymistycznie - nierówny, nieliniowy, nieciekawy.
    Ja to raz widziałem, nawet ustawiałem. Ot masówka tylko zamiast TN'a wsadzono PVA. Dzięki temu kąt od dołu jest lepszy, więcej zalet nie zauważyłem.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-05-2010 o 14:27
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

@Tom01
    Niestety to nie była kwestia kątowa wyświetlacza tylko ferelny panel. Cóż, widać że dla mnie to tylko super selekty się sprawdzą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    @Tom01
    Niestety to nie była kwestia kątowa wyświetlacza tylko ferelny panel. Cóż, widać że dla mnie to tylko super selekty się sprawdzą.
    Jeśli będzie Pan chciał perfekcyjne Eizo i wybierze się Pan na wycieczkę do stolycy, zapraszam do Alstora. Będzie można poprzebierać do woli, porównać z innymi etc. Proszę tylko o uprzedzenie, musimy zorganizować aby odpowiedni technik był na miejscu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów