Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Nie na liniowych. Na wszystkich.
    Przy świetle nie tylko żarowym. HMI też. A nawet przy dziennym.
    I to nie w ciemnym, a jasnym - jak np. W galerii.
    Marcinie, jest to problem bardzo podobny do opisanego na CB (autor: AT).
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Zastanawiające są tak sprzeczne opinie prezentowane w tym wątku. Daje to IMO nadzieję że negatywne opinie dotyczą błędów popełnionych na linni produkcyjnej a nie w projekcie. A co za tym idzie jest spora szansa że pojawią się wreszcie na rynku serie zmontowane prawidłowo
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Dziś jestem po rozmowie z miłą panią z Łopuszńskiej w spr swojej 8setki. Aparat jak wcześniej pisałem przestał ostrzyć w AF a nawet w M. Po prostu skończyła się skala regulacji i ostrzenia. Z ustnej noty serwisowej dowiedziałem się, że D800E jest naprawiony (nie będę wymieniał wszystkich usterek bo między innymi do uszkodzenia wizjera sam się dołożyłem )
    W naprawę wchodziła ponadto regulacja wszystkich punktów AF w body. I tu niespodzianka.
    Na wszelki wypadek wysłałem do kalibracji również 50/1,4G i 16-35/4.0. Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że obydwa obiektywy kwalifikowały się do naprawy, a 16-35 musi zostać dłużej bo nie mają części Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że body kupiłem w sierpniu, 16-35 w październiku, a 50 dzień przed sylwestrem 2012. Mam jeszcze 70-200VR II, ale z tym nie miałem problemu. Nie wysyłałem go bo jest po gwarancji. Jak będzie ostrzył po naprawie-nie wiem?
    Boże czy ktoś w fabryce Nikona panuje nad odbiorem jakościowym? A może do Polski trafiają spady?
    Mamy gorsze proszki do prania bo podobno Polacy za dużo ich zużywają (info od producenta)
    Inne produkty mamy gorszej jakości bo podobno Polski klient ma takie upodobania (notka z Wiadomości w TVP)
    Czy ze sprzętem foto też tak zaczyna być?
    !!! Trzy nowe sztuki i trzy uwalone? Przecież to nowy sprzęt !!!
    Zbieram na 24/1,4G, ale chyba pojadę po niego do Berlina
    Jacek Smialowicz

Domyślnie

24-70/2.8 kupiony z puszką w FJ - porażka z AF+ dziwne aberracje. Serwis w Dusseldorfie - pomogło, ale ostatnio (1.5 roku po serwisie) wariuje (korekta AF na 70mm=+10, na innych ogniskowych 0)
    70-200/2.8 kupiony w Fixation - bez problemów, korekta 0
    14-24 - kupiony w Fixation w ciemno (tzn bez podpinania do puszki), szaleństwo z korekcją AF: od +7 do -17, zależne zarówno od ogniskowej kak i odległości. Jak tylo znajdę fakturę to wysyłam do serwisu.
    50/1.8G - zakup w AB Foto, niby korekta na +5, ale czasem trafia bez korekty.

Jak widać niby nie ma reguły co do rynku, natomiast jest reguła jeśli chodzi brak porządnej kontroli jakości u Nikona.
    Ostatnio edytowane przez Zolty ; 24-01-2013 o 00:02
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrampuk Zobacz posta
    (...) ale chyba pojadę po niego do Berlina
    Jacek Smialowicz
    Zdziwił byś się i zmarnował $$$ na paliwo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrampuk Zobacz posta
    Przecież to nowy sprzęt !!!
    Zbieram na 24/1,4G, ale chyba pojadę po niego do Berlina
    Jacek Smialowicz
    Jaki nowy sprzęt, chłopie. To jest to co pozostało po przebraniu przez naszych przyjaciół z zach. Europy, USA i Japonii (piszę o obiektywach). Komuś to trzeba sprzedać.

Domyślnie

Jestem od niedawna posiadaczem D800 + 24-70 F2.8 Nikora + SAMYANG 14mm T3.1 ( MF manual) , czy ktoś może napisać jak sprawdzić czy ten zestaw działa prawidłowo z moim D800.
    Może jest gdzieś na forum konkretny opis jak wygląda procedura sprawdzenia korekty.
    Testując NIKORA 24-70 F2.8 w domowych warunkach nie zauważyłem jakiś problemów z AF.
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Pierwsza D800, masakra z AF, nr seryjne 607xxxx. Wymiana, druga 608xxxx - w świetle dziennym dobrze, przy sztucznym masakra z 28G, 50G i 85G. Będę na regulację słał na pewno. Da się z nimi umówić na jednodniową czy raczej trzeba czekać 2 tygodnie?
    Ostatnio edytowane przez sqarpi ; 08-02-2013 o 15:15
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Mnie w czasie rozmowy telefonicznej z serwisem, poinformowano, że nie ma takiej możliwości. Ale ktoś tu kiedyś pisał, że załatwił sprawę w jeden dzień. Więc jak jest, trudno ocenić.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów