Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Phottix pt-04

Domyślnie

A mój Phottix Tetra PT-04 II spalił się. Nie wiem od czego pewnie od lampy. Mam Topce 325 CS. Pobłyskała parę razy i później coś zaczęło śmierdzieć. Okazało się, że odbiornik Stopiło się takie małe czarne coś (nie wiem co to, bo się nie znam).
    Pozdrawiam, Karol.
    Pozdrawiam, Karol.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Po pierwszych testach ze starymi "młotkami" wszystko OK. Napięcie synchronizacji 200V ( mierzyłem na jednej lampie, pozostałe odpalałem bez pomiaru napięcia ) nic złego się nie dzieje
    Właśnie dolutowałem gniazdo RP-SMA i dokręciłem antenkę od acces pointa zasięg zwiększył się do ponad 100m, póżniej wszedłem już pomiędzy ciężarówki ( kupa żelastwa ) i sygnał zaczął się gubić. Myślę, że można by dociągnąć do 150-200m w otwartej przestrzeni, ale tak daleko już nie testowałem

Oszczędny w słowach Awatar gsh
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Właśnie dolutowałem gniazdo RP-SMA i dokręciłem antenkę od acces pointa zasięg zwiększył się do ponad 100m, póżniej wszedłem już pomiędzy ciężarówki ( kupa żelastwa ) i sygnał zaczął się gubić. Myślę, że można by dociągnąć do 150-200m w otwartej przestrzeni, ale tak daleko już nie testowałem
    Mógłbyś zrobić jakieś foto poglądowe swojej przeróbki, ewentualnie opisać co i jak ?

Czy chodzi o taką antenkę jak np. tu : antenka ?
    d600, s15-30, n24 2.8, n50 1.4, n85 1.8, sb900, 2 x YN460

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Tak to wygląda obecnie
    To najmniejsza antena o długości około 10cm, dodawana standardowo do Acces Pointów i kart WiFi jak tutaj http://www.allegro.pl/item1005866645...olna_nowa.html
    Oczywiście antena może być dłuższa, ale nie ma takiej potrzeby; zresztą może to wyglądać groteskowo
    Potrzebne jest też gniazdo RP-SMA ale koniecznie "do obudowy" (są jeszcze do druku) takie jak to http://www.allegro.pl/item994468638_...gold_0361.html
    Cała operacja ( nie mogę w tej chwili zrobić fot z braku śrubokręta ) sprowadza się do:
    1. Otworzyć nadajnik jak do wymiany baterii ( wkręt krzyżakowy pod nakleją od spodu obudowy)
    2. Na płytce, ( pod anteną na zdjęciu) jest ścieżka na płytce laminatu, trzeba zeskrobać lakier na końcu ścieżki i przylutować cienki przewód miedziany długości ok 5cm do ścieżki ( ścieżka wije się jak wąż, łatwo ją odnależć ).
    3. Drugi koniec przewodu lutujemy do gniazda RP-SMA, wiercimy otwór w górnej części obudowy fi 6mm i wkręcamy gniazdo.
    4. Składamy nadajnik i wkręcamy antenkę ( KONIEC ).

Identyczny zabieg można wykonać z nadajnikami, jeśli ktoś potrzebuje pół kilometra zasięgu

Oszczędny w słowach Awatar gsh
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Dzięki wielkie za fajny opis i foto. Zdjęcie wnętrza nie będzie potrzebne, byłem ciekaw jak to się prezentuje na zewnątrz. Rzeczywiście z antenką którą ja podłączyłem w linku wyglądało by to koszmarnie ( 38cm ). Mam znajomego "elektronika" więc dla niego pewno zrobić coś takiego nie będzie problemem, bo ja ze swoimi zdolnościami to pewno końcowo połączyłbym całość na gumie do żucia
    d600, s15-30, n24 2.8, n50 1.4, n85 1.8, sb900, 2 x YN460

Domyślnie

Ciekawy sposób z tą antenką WiFi, nie wiedziałem że to będzie działać.

Jedna tylko uwaga do budowy anteny, najczęściej sama antena kończy ok. centymetra póltora za przegubem, reszta to tylko obudowa by wyglądało poważniej, te dłuższe też
    D814 | 12-300/1.4-4

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Antena którą zastosowałem jest łamana w miejscu o którym piszesz, ale to nie ma znaczenia. Można wykorzystać każdą antenę na pasmo 2,4GHz i będzie działać (oczywiście im wyższy zysk anteny, tym większy zasięg).
    Można też wyposażyć w anteny zarówno nadajnik jak i odbiorniki, takie rozwiązanie zapewni jeszcze większy zasięg.
    W tej chwili mój nadajnik bez przykręconej anteny ma zasięg 2-3 razy większy od oryginału, gdyż sam przewód jakim połączyłem fabryczną antenę z gniazdem RP-SMA działa jako antena

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Nie wiem jakie wymiary ma boisko do piłki nożnej, ale lampa znajduje się na lini bramki przeciwnika

Oczywiście dystans może się zmiejszać w miarę stopnia zużycia baterii w nadajniku...

Domyślnie

mam pytanie - jak wam dzialaja te wyzwalacze przy 1/200 sekundy - zauwazylem ze u mnie na niektorych zdjeciach pojawia sie pas na dole jakby sie przy tym czasie nie wyrabiala migawka....

Domyślnie

z sama sb-600 jest napewno dobrze przy 1/200 , przy 2 lampach (sb600 ,pz42x) przy 1/200 pojawia sie pasek. Ktos napotkał ten sam problem?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów