Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szardin Zobacz posta
    a ja się zastanawiam kto i dlaczego wywala moje wpisy ... i to już nie pierwszy raz
    wcześniej wydawało mi się , że ja mam jakiś problem ze swoją pamięcią
    a teraz mam namacalny dowód

fakt też teraz zauważyłem .... może komuś podpadłeś?
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Z ww, 5 i 7 wzbudzają emocje. Pozostałe jakoś tak, jak napisałeś, szaro - buro lub kadr nieciekawy.
    Może napisz coś więcej o projekcie.
    Cytat:
    Napisał jm
    Ciekawi mnie jak od strony technicznej realizowałeś projekt tyczka?
    Oczywiście o ile nie jest to tajemnica

jasne że nie ... tyczka rozsuwana malarska 3 m + monopod około 60cm do tego na końcu Ricoh GX100

pomysł zaczerpniety od znajomego on ustawił maszcik koło 10m robiąc odkrywki archeo. Zdjęcia wyglądały jak z samolotu. Też robił ricohem tym samym tylko podpiął konwerter na szeroko 19mm. W standardzie ten sprytny aparacik ma 24-70 więc też może dac radę.

U nas w Kraku widziałem w sklepie włoskiej produkcji tyczkę 2m rozuswaną na 6m ale kurka 200.- troche nie mało dlatego na próbę zrobiłem to bardziej przyziemnymi środkami.

najlepiej gdyby jeszcze aparat miał zdjęcia z interwałem czyli co jakiś określony czas np 5 s , wciskasz ustawiasz sobie tyczkę i obracając pstrykasz... ostrość na nieskończoność lub continius zalezy co kto ma itd.

jak masz pytania pisz postaram się odpowiedzieć.... to był mój debiut ale metoda ma potencjał i najzwyklejsze rzeczy np przy dobrym świetle mogą fajnie wychodzić...

Dzięki za wyczerpujący opis.
    Jako osoba a-techniczna... nadal nie wiem jak np połączyłeś tyczkę z monopodem?
    W jaki sposób wyzwalałeś migawkę? Miałeś jakąkolwiek kontrolę nad tym co znajdzie się w kadrze czy zupełnie na zasadzie chybił trafił?

Tyczka z monopodem połączona tzw expresami - plastikowe szybkozłączki/paski z klamerką (market 3.- /50 szt)
    Migawka w przypadku ricoha gx100 w wersji interwał czasowy - czyli ustawiasz odstęp 5 sekund i aparat robi zdjęcia co taki czas aż do zapełnienia karty lub wyładowania baterii inna forma tego samego to samowyzwalacz na 10 s wciskam podnosze tyczkę i czekam aż do wyzwolenia migawki... z kontrolą w kadrze to już kłopot mój ricoh nie ma uchylanego ekranu wtedy można by go było w dół i teoretycznie widzisz tylko jeśli ja miałem jakieś 3,5m plus moja wysokość bo trzymałem w podniesionych rękach daje dość konkretną wysokość a ekranik to miniaturka wtedy więc trzeba próbować obracać troszkę zmieniać kąt ot pokombinować
    Teraz Lady Ku

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szardin Zobacz posta
    a ja się zastanawiam kto i dlaczego wywala moje wpisy ... i to już nie pierwszy raz
    wcześniej wydawało mi się , że ja mam jakiś problem ze swoją pamięcią
    a teraz mam namacalny dowód
    Zapoznałeś się z tym KLIK ?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Zapoznałeś się z tym KLIK ?
    nie czytałem wcześniej , teraz przeczytałem

ale nie znalazłem tam " no fajne "

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Może być "fajnie", ale dalej musi być dlaczego jest fajnie
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez milk Zobacz posta
    a doczytałeś czym i jak zrobione?
    Ja już to doczytałAś.
    A Ty myślisz, że mnie obchodzi czym? Ważny jest dla mnie efekt końcowy. A słabe, jak dla mnie, kadry wcale nie zależą od tego czym się robi.

Tutaj często film to wymówka jak to ostatnio ktoś napisał. Tak jakby strzelane analogiem dawało 5 punktów do zaje*istości zdjęciom

Aaaa...tutaj nie było zdjęć z analoga. My mistake. Ale nie zmienia to mojego odczucia do tych zdjęć jako całości.
    Ostatnio edytowane przez uomatko ; 18-01-2012 o 19:44

Domyślnie

nikt tu o filmie i analogu nie wspominał więc chyba jednak nie doczytałAś... ale spoko sam dobrze wiem jakie są i głównie traktuję to jako próbę "techniki" samego wykonania.
    Identyczne kadry są nie do zrobienia z "łapką" na aparacie i okiem przy wizjerze
    Teraz Lady Ku

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uomatko Zobacz posta
    Ja już to doczytałAś.
    A Ty myślisz, że mnie obchodzi czym? Ważny jest dla mnie efekt końcowy.
    , chyba jednak nie do końca. Bo tu nie chodzi o to czym (Ricoh), ale jak (tyczka)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów