Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Robił mi nasz forumowy specjalista profil, sprzętem Eye-One, pól (zakładam, że to są te patche) było do skanowania dokładnie 1728. Profil jest super, wszystko gra. Z tym, że podejrzewam, że to jest sprzęt poza moim zasięgiem finansowym a przede wszystkim nieuzasadniony by był jego zakup.
    Zakładam, że jak już się posiada określony sprzęt, to nie ma mozliwości jakoś zwiększyć jego zakresu? Ilości tych "patchy"...?

Domyślnie

Pamietam ze Czornyj zamieszczal linka do tego co napisal jakis spec od CM i z jego testow wychodzilo ze malpa kreci bardzo dobre jakosciowo profile mimo tak malej ilosci pol
    pewnie jak Czornyj trafi na ten watek to poda zrodlo tego info

Domyślnie

CM kręci profile na 100 próbkowych wzorcach iteracyjnych, z możliwością dalszego tuningowania kolejnym, 50-o próbkowym wzorcem utworzonym na podstawie barw konkretnych fotografii. Oprogramowanie liczące profil wykorzystuje najnowszą technologię i1prism, więc ten niepozorny spektrofotometrzyk daje efekty niegorsze, niż starsze, znacznie droższe rozwiązania wykorzystujące kilkuset próbkowe wzorce.

Jeśli zaś drukarka będzie skrajnie nieliniowa i standardowe oprogramowanie małpy sobie z nią nie poradzi, to zawsze można posiłkować się darmowym ArgyllemCMS i wciągać sobie wzorce o dowolnej liczbie próbek.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 21-11-2010 o 22:16

Domyślnie

Brzmi to wszystko mocno pracochłonie, ale czego się nie robi. Jak juz powiedziałem "A", to muszę powiedzieć "Z". związku z tym decyduję się na tą "małpkę"... Tym bardziej, że mają promocję, polegającą na tym, że w razie niezadowolenia z produktu, można go bez podania przyczyny oddać w ciągu 30 dni za zwrot kasy, ale muszę ich jeszcze podpytać o regulamin. Niby jest na stronie, ale wolę mieć pewność. Dzięki wielkie za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez veldon Zobacz posta
    Brzmi to wszystko mocno pracochłonie, ale czego się nie robi. Jak juz powiedziałem "A", to muszę powiedzieć "Z". związku z tym decyduję się na tą "małpkę"... Tym bardziej, że mają promocję, polegającą na tym, że w razie niezadowolenia z produktu, można go bez podania przyczyny oddać w ciągu 30 dni za zwrot kasy, ale muszę ich jeszcze podpytać o regulamin. Niby jest na stronie, ale wolę mieć pewność. Dzięki wielkie za pomoc
    To jest produkt na rynek amerykański, nie ma tam nic pracochłonnego - 8-12 ruchów ręką, kilka kliknięć myszą i po sprawie. Chyba, że ktoś się zacznie doktoryzować i wciągać kilka tysięcy próbek w Argyllu, wtedy kawałek życiorysu na to poświęci...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To jest produkt na rynek amerykański, nie ma tam nic pracochłonnego - 8-12 ruchów ręką, kilka kliknięć myszą i po sprawie. Chyba, że ktoś się zacznie doktoryzować i wciągać kilka tysięcy próbek w Argyllu, wtedy kawałek życiorysu na to poświęci...
    Nie ma to jak konkretna wypowiedź fachowca. Dzięki wielkie.

Domyślnie Problem z ArgyllCMS i dispcalGUI

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    CM kręci profile na 100 próbkowych wzorcach iteracyjnych, z możliwością dalszego tuningowania kolejnym, 50-o próbkowym wzorcem utworzonym na podstawie barw konkretnych fotografii. Oprogramowanie liczące profil wykorzystuje najnowszą technologię i1prism, więc ten niepozorny spektrofotometrzyk daje efekty niegorsze, niż starsze, znacznie droższe rozwiązania wykorzystujące kilkuset próbkowe wzorce.

Jeśli zaś drukarka będzie skrajnie nieliniowa i standardowe oprogramowanie małpy sobie z nią nie poradzi, to zawsze można posiłkować się darmowym ArgyllemCMS i wciągać sobie wzorce o dowolnej liczbie próbek.
    Wypróbowanie ArgyllCMS w oryginalnej wersji jest trochę trudnawe, jako że anglistą nie jestem, chyba że gdzieś jest instrukcja po polsku. Posiłkowałem się nakładką "dispcalGUI". Udało mi się wszystko poinstalować, ale jak przychodzi do samej kalibracji, wyskakuje mi komunikat: http://www.dfv.pl/gallery/members/ve...itemId=2879828
    Ostatnio edytowane przez veldon ; 23-12-2010 o 00:59

Domyślnie

A zapiąłeś aby Argyllowe stery do CM zamiast oryginalnych Xrite'owskich?

Domyślnie

Zainstalowane miałem X-Rite'owskie, i pewnie próbował z nich skorzystać... Pytanie w takim razie, jak zainstalować jakiekolwiek sterowniki z Argylla?? Jak się w tym Argyllu cokolwiek instaluje? Co prawda sam dispcalGUI pobiera sobie z odpowiedniego folderu pliki .exe, ale na tym koniec. Informacje są w instrukcji takie, że boję się grzebać w systemie żeby czegoś nie spieprzyć. Acha, i jeszcze jedna informacja, on widzi sam kalibrator automatycznie, bo jak nie jest podłączony to opcje kalibrowania są nieczynne.
    Ostatnio edytowane przez veldon ; 23-12-2010 o 01:23

Domyślnie

Ano normalnie, w Menedżerze urządzeń wskazujesz małpę, dajesz aktualizuj sterowniki, z dysku, włazisz do katalogu Argylla i wskazujesz Argyllowskie stery. Na X-rite'owskich nie pójdzie ni dudu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów