Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

ja w weekend zrobie moj obiecany test. tylko zapomnialem z Polski zabrac B+W 3.0, wiec bedzie porownanie filtrow ND4.0 - Heliopana i Kodaka Wrattena.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

JAk dobrze pojdzie z pogoda to jutro cykne LCW Vs HOYA

Szkoda ze nikt sie nie wypowiada. Rozumiem ze wnioski macie takie jak ja...... czyli nie wiadomo co powiedziec
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 26-07-2010 o 08:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Szkoda ze nikt sie nie wypowiada. Rozumiem ze wnioski macie takie jak ja...... czyli nie wiadomo co powiedziec
    Wniosek jak dla mnie do tej pory jest jeden. Podstawą uzyskania jak najmniejszych zafarbów niezależnie od typu filtra i matrycy aparatu jest poprawne ustawienie balansu bieli.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Wniosek jak dla mnie do tej pory jest jeden. Podstawą uzyskania jak najmniejszych zafarbów niezależnie od typu filtra i matrycy aparatu jest poprawne ustawienie balansu bieli.
    Dokladnie.......jeszcze jeden wniosek ze wole B+W niz Hoyie, posproces po B+W jest o wiele przyjemniejszy....mowa o poprawie WB

Domyślnie

Zamówiłem WB Cap'a więc jak przyjdzie to sprawdzę co i jak z tym WB. Stawiam jednak na to że HYPER ma trochę racji pisząc http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...103754&page=11

Domyślnie

B+W ND3.0 + ND0.9 soft Lee WB auto na D90.....sorki Strusiu ze sie wtryniam w watek ale warto to pokazac............coprawda tylko 20 sek

Wywolane w ACR bez zadnych zmian

Korekcja takiego zafarbu to banal
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 01-08-2010 o 01:47 Powód: Zmiana serwera na Imageshack

Domyślnie

Tak sobie myślę że fajnie by było założyć wątek, w którym umieszczalibyśmy zdjęcia z różnymi filtrami ND z różnych puszek. Bez gadania bo od gadania już kilka wątkow jest. Ttlko fotki z informacjami jaki filtr, jaka puszka, jaki WB i jaki czas

Domyślnie

Jestem za. Ale by to miało czemuś służyć to powinny być zawsze spełnione jeszcze dwa kryteria. Zawsze minimum 2 zdjęcia - jedno z filtrem, drugie bez. I w obu przypadkach ten sam WB ustawiony na sztywno (nie auto). Jeśli będzie autoWB to nic nam nie powie o filtrze, a o sprawności AWB w danych warunkach oświetleniowych (w dodatku my nie wiemy w jakich, bo nas tam nie było).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tylko pytanie gdzie by taki wątek umieścić?

Domyślnie

Albo tu w testach, albo w filtrach
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów