Mam kilka fotek w szufladzie które już sporo leżą, ale nie czuje się jeszcze gotów na ich przygotowanie. Tzn czuje że jak się za nie wezmę to je położę![]()
Szukaj
Mam kilka fotek w szufladzie które już sporo leżą, ale nie czuje się jeszcze gotów na ich przygotowanie. Tzn czuje że jak się za nie wezmę to je położę![]()
Mam nadzieje że przypadnie do gustu, to jeden z tematów które czeka i nie zanosi się abym był w stanie to ruszyć z zadowalającym efektem w najbliższym czasie.
62.
[url=https://flic.kr/p/2aAymHk]
To ostatnie zdjecie jest...zaskakujace. Takie malo "klasycznie" krajobrazowe. Ale forma na tym zdjeciu jest swietna.
Nie wiem co to jest, ale wyglada jak abstrakcjna rzezba wyrzucona na plaze przez morze.
Oryginalnie, ciekawie i mi sie podoba.
Dobra, ale co to jest?
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Dziękuje @krzysztofz24 za komentarz. W sumie to dobrze napisałeś, jest to jakaś konstrukcja postawiona na plaży w UK. Jest kilka takich ciekawych rzeczy w różnych miejscach. Postaram się poszperać i wrzucić jak cię to będzie interesowało.
Ogólnie mam sporo ciekawych fotek tej muszli ale nie do końca potrafię sobie z obróbką poradzić. Jak jeszcze podczas zachmurzenia to wiem jak temat ugryźć
To tak mam całe sety z dynamicznym światłem, ruchem i odbiciami i nie mam pojęcia jak to obrobić, by zdjęcie nie było przepchane detalem a zarazem cieszyło oko a i kolor by był interesujący.
Muszą jeszcze poleżeć zanim dam radę te najlepsze ruszyć.
Ta kolorowa bardzo spoko, ale ta czarnobiala na dlugim czasie miazga. Po prostu abstrakcja zawieszona w przestrzeni. Tylko lekko zarysowane chmury z lewej przypominaja, ze to na Ziemi sie dzieje...
Kwadrat jak najbardziej, wersja z mocnym punktem ok ale mysle ze wersja z ta rzezba ustawiona cebtralnie ale na tej samej wysokosci, tez bylaby spopko.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Masz racje, przy takim zdjęciu ustawienie tematu czy to w centrum czy w dowolnym punkcie to już formalność bo i tak dobrze będzie wyglądać. I to właśnie te chmurki z lewej zadecydowały że postanowiłem tak to ustawić, chociaż kusiło mnie też aby zrobić kadr centralny, dosłownie aby środek muszli znajdował się w środku zdjęcia. Chociaż z drugiej strony to wtedy bym już bardziej ruch nieba i fal chciał pokazać jakby szły od horyzontu.
O ile 62 jest fajna to 63 jest jeszcze lepsza, może ciął bym od góry, te rozpraszające chmury
wtedy była by super abstrakcyjna forma, nawet w kwadracie
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Jakbym zrobił takie zdjęcie jak 63 lub 64, to bym mógł schować aparat na rok z poczuciem że i tak nic lepszego nie osiągnę. Mega - ten sam temat, a jak inne podejścia. Kadrowo obydwa rewelacyjne - minimalizm ze świetnymi detalami muszli w kwadracie; i bogactwo koloru, światła i faktur na pionie. Jedyne co mi nie do końca pasuje w 64 to ciemna góra muszli - ten brak detali by tak nie raził, jako całkiem naturalny w tych warunkach, gdyby nie znacznie jaśniejsze odbicie. Ale tak szczerze to wpadłem na to dopiero gdy pozbierałem szczękę z podłogi.
Dziękuje creep za uwagi. W pełni się zgadzam z tym co napisałeś. Niestety to efekt szarej połówki a wyciąganie detali ze starej puszki to jedno wielkie zło dla oczu i detali. Poza kwadratem nie jestem zadowolony z tego co z tymi plikami wyprawiam. Dlatego cała reszta zdjęć leży i czeka na lepsze czasy.
Nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha do światła ale z ręką na sercu mogę powiedzieć że miałem 3 wyjazdy gdzie w nie trafiłem. Nawet w niedziele i poniedziałek byłem w PD z nadzieją że coś nowego przywiozę i poza bąblami po meszkach nie mam nicwięc szuflada cd.
63.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 20-12-2024 o 12:55 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
Skontaktuj się z nami