super zaswiecone, swietny portret!
Sapphiron doluje i zacheca do pracy nad soba, niestety nic samo nie przychodzi i trzeba cwiczyc zdjecia robic![]()
Szukaj
super zaswiecone, swietny portret!
Sapphiron doluje i zacheca do pracy nad soba, niestety nic samo nie przychodzi i trzeba cwiczyc zdjecia robic![]()
Heh, a kto mówił że nie pracuje nad swoim warsztatem?![]()
nic takiego nawet nie sugerowalem![]()
Ja niestety chwilowo jestem zawalony komercyjnymi sztywnymi pstrykami do gazet branżowych (wizaze i fryzury ślubne) i niestety cóż, na swoje studyjne jazdy mam mało czasu...
Ostatnio bawiłem się w fotografowanie butelki Desperadosa i zdjęcia kompozytowe (zainspirowane kampanią reklamową Hennessy).
1. przód butelki z etykietami oświetliłem błyskając kilka razy lampką po suficie (poddasze, więc sufit pod kątem akurat odbijającym światło w stronę butelki)
2. boki butelki były oświetlone mini softboxem
3. piwo wewnątrz było podświetlone jednym błyśnięciem od tyłu lampką włożoną w stripbox własnej roboty (karton po statywie oświetleniowym)
później trochę zabaw warstwami, i nakładanie butelki na tło z następującym efektem końcowym:
malowanie światłem było robione za stojącą na czarnym tle butelką, żeby móc później nałożyć tylko przód butelki z zachowaniem realistycznych załamań światła w szyjce butelki itp.
Więcej Zdjęć na BLOGU i w TYM WĄTKU
misie patysie bardzo się podoba![]()
coś bym tylko zrobił z tą tylną etykietą.
I przyszło mi do głowy, że można by się trochę pobawić kolorami tych wywijasów np. tak by były wymieszane po trochu w kolorze butelki i etykiet: pomarańcz, czerwony, zielony (aha no właśnie - trochę brakuje tego zielonego na etykiecie![]()
Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę
z ta etykieta z tyłu to własnie zonk bo to jest tłoczenie na butelce... ale i tak jedną tylną etykietę zerwałem bo przeszkadzała
inne kolory są na blogu... co prawda tylko na zdjęciu z tęczą są wymieszane kolory :P ale zieleń tez jest![]()
Po prawej softbox 60x60 z sb 900 na ½
Po lewej parasolka transparentna z yn 560 full-2ev
Od dołu blenda srebrna
Jak wyszło?
ode mnie jedno
i jeszcze kievem
i setup
A przy okazji sesji studyjnej cyknelismy troche kievem w plenerze![]()
wiecej na http://www.lukaszpiech.pl/2011/10/pocztowka-z-kieva
uwielbiam Ciebie Piechu![]()
Skontaktuj się z nami