Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Photoshop elements 7

Do pobrania jest już Photoshop Elements 7 na stronach Adobe. Pierwsze wrażenia oraz opis nowości można poczytać na stronie Fotografuj.pl
    pozdrawiam Sebastian

pebees
    Gość

Domyślnie

Ta recenzja to taka sobie. No cóż, trzeba będzie ściągnąć i zobaczyć, choć jakoś kurde się jednak do gimpa przyzwyczaiłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    choć jakoś kurde się jednak do gimpa przyzwyczaiłem
    Tak trzymać! Nie dać się zwieść jakimś fotoszopom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truman20 Zobacz posta
    Tak trzymać! Nie dać się zwieść jakimś fotoszopom.
    Gimp jest fajny i nawet ten wielookienkowy interfejs jest do opanowania ale jest 100% przedstawicielem "wolnego oprogramowania".
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Ta recenzja to taka sobie. No cóż, trzeba będzie ściągnąć i zobaczyć, choć jakoś kurde się jednak do gimpa przyzwyczaiłem
    Gimpa cenie bardzo bo zacny to i darmowy program, ale jednak mam kilka ale:
    - uruchamia sie koszmarnie wolno (jak pracuje robic screeny to uzywam ostatnio paint.net)
    - praca z niektorymi pluginami mnie doprowadza do szalu jak mam oceniac efekt na tym okieneczku podgladu
    - wszelkie tutoriale i ksiazki dotycza Photoshopa i to w dodatku pelnego a nie elementsa, ale latwiej jest je transformowac do elementsa niz do gimpa

- dla mnie interfejs akurat na korzysc gimpa - mam wiecej miejsca niz w PSE i jest bardziej konfigurowalny
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    - praca z niektorymi pluginami mnie doprowadza do szalu jak mam oceniac efekt na tym okieneczku podgladu
    Tutaj akurat przyznam rację. Niektóre pluginy mają mały podgląd, ale niestety niektóre nie mają go w ogóle. Dodatek FX-Foundry do Gimpa ma mnóstwo świetnych efektów i pluginów, które niestety nie mają w ogóle podglądu. Jest to denerwujące. Ja akurat nie mam wielkiego wyboru, bo nie korzystam z Windowsa, dlatego RAW Therapee w połączeniu z Gimpem to naprawdę niezła machina.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truman20 Zobacz posta
    Tutaj akurat przyznam rację. Niektóre pluginy mają mały podgląd, ale niestety niektóre nie mają go w ogóle. Dodatek FX-Foundry do Gimpa ma mnóstwo świetnych efektów i pluginów, które niestety nie mają w ogóle podglądu. Jest to denerwujące. Ja akurat nie mam wielkiego wyboru, bo nie korzystam z Windowsa, dlatego RAW Therapee w połączeniu z Gimpem to naprawdę niezła machina.
    Wlasnie siadam do RawTherapee i Nikon NX2 zeby je porownac, w Windows trzyma mnie wlasnie obrobka grafiki, a nawet z tego powodu rozwazam zakup makowki (tylko ten obrzydliwy design w porownaniu do IBM/Lenovo - to moja prywatna opinia) jako polaczenia systemu Unixowego i istnienia programow typu Photoshop Elements i Nikon NX2
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    - wszelkie tutoriale i ksiazki dotycza Photoshopa i to w dodatku pelnego a nie elementsa
    pierwsze slysze?
    przedewszystkim: http://www.photoshopelementsuser.com/, bardzo dobre forum
    poza tym:
    http://www.empik.com/advanced-photos...,prod1330038,p
    albo

Edytowane przez Tr0n
    Link do nielegalnych zasobów

albo
    http://www.xexe.pl/sklep/169/414871/0
    albo
    http://allegro.pl/item475371843_adob...ments_5_0.html

i sa jeszcze inne pozycje
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 10-11-2008 o 21:27

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Obrabiem NEF'y w ACR z Elements 6 PL. Mam też na dysku darmowe: UFRaw i RawTherapee. I w życiu bym się na nie nie przesiadł z ACR. Nawet gdybym miał zapłacić 1000zł za Elements.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    Obrabiem NEF'y w ACR z Elements 6 PL. Mam też na dysku darmowe: UFRaw i RawTherapee. I w życiu bym się na nie nie przesiadł z ACR. Nawet gdybym miał zapłacić 1000zł za Elements.
    Wybaczcie może głupie pytanie, ale czy kupując PSE dostaje się od razu ACR, czy też trzeba go jakoś specjalnie dokupić?
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów