Witam
Chodzi mi o obróbkę, podoba się coś takiego?
Szukaj
Witam
Chodzi mi o obróbkę, podoba się coś takiego?
to jest efekt jakiś - mi to wygląda na skopany balans bielimi się nie podoba
Prawdę powiedziawszy w pierwszej chwili zastanawiałem się, czy nie byłeś wcześniej z Państwem Młodym na myjni - wyglądają jak wywoskowani. Być może nie do końca się znam, ale mimo wszystko pokuszę się o zaryzykowanie tezy, że żółte zęby nie wszystkim mogą przypaść do gustu.
A tak przy okazji - zdradzisz, jakiżto efekt został zastosowany na tym porywającym zdjęciu?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Kumam...
Znaczy tak. Jeśli nie masz dużego dosiadczenia w obróbce/zabawie softem, to tego typu eksperymenty są świetną formą nauki. Przynajmniej na początku, by zobaczyć, co do czego służy. Później powinno dodać się efekt przewidywalności, czyli z góry zakładasz sobie, co chcesz osiągnąć i to robisz.
Ale generalnie i tak ważne jest, to, by co jakiś czas porównywać efekt finalny z początkowym i zdjęcie prezentować dopiero wówczas, gdy rzeczywiście wygląda ono lepiej. A! I jeszcze jedno. Po obróbce dobrze jest zrobić sobie przerwę. Kilka godzin, dzień. I wówczas spojrzeć na to raz jeszcze. Chodzi po prostu o świeże spojrzenie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Ten jak to nazywacie "efekt" to poprostu crossowanie.
Tutaj cały wątek poświęcony tej tematyce:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66092
A tobie wyszło to raczej średnio - chociaż widziałem już dużo gorsze próby crosu.
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
MZ w kosz i to nie tylko ze względu na "efekt".
Młodym tego nie pokazuj.
Wszystko jest kwestia gustu - może młodym się spodoba - samo zdjęcie bardziej reportażowe niż portretowe (w ramach fotogrfii ślubnej) kadr IMO dość przypadkowy, a kolor tak jak pisałem jest kwestią gustu - mnie się nie podoba, ale to chyba choroba po gównianych "małpkach" które często pozwalają osiągać takie efekty bez obróbki...![]()
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Skontaktuj się z nami