Close

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 185
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Witam.
    Też zakupiłem sobie to szkiełko. Będzie raczej okazyjnie używane do szerszych ujęć.
    Jedna rzecz mnie tylko niepokoi. AF podczas pracy trochę jakby "rzęzi". Nie wiem czy ten model tak ma, czy to jakiś feler? Co Wy na to? Bo w mojej sigmie silnik ultra chodzi prawie bezgłośnie. Poza tym jest bardzo ostry. Może brak mu trochę plastyki, ale za tą cenę ...

Domyślnie

No rzeczywiście za tę cenę to super wybór!!! Co do plastyki to trudno porównywać niskobudżetowy i ciemny kit-zoom do jasnych stałek z f 1,4
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rumik Zobacz posta
    Witam.
    Też zakupiłem sobie to szkiełko. Będzie raczej okazyjnie używane do szerszych ujęć.
    Jedna rzecz mnie tylko niepokoi. AF podczas pracy trochę jakby "rzęzi". Nie wiem czy ten model tak ma, czy to jakiś feler? Co Wy na to? Bo w mojej sigmie silnik ultra chodzi prawie bezgłośnie. Poza tym jest bardzo ostry. Może brak mu trochę plastyki, ale za tą cenę ...

U mnie nic nie rzęzi i AF pracuje normalnie. Chyba że w trybie LV z detekcją kontrastu, wtedy wiadomo że jest powoli i z innym dźwiękiem pracy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

No może przesadzam z tym "rzężeniem" ale jest wyraźny odgłos przesuwania. Może jestem przewrażliwiony. Poza tym działa bez zarzutu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rumik Zobacz posta
    Witam.

...ten typ tak ma (AF+VR tak pracuje) dodatkowo oprócz "hałasu" robi zdjecia

Domyślnie

Chciałem spacerzooma taniego to też kupiłem, przyjemne szkło za 845 PLN. Tanie, niech wytrzyma z rok będe szczęśliwy. A swoją drogą, co to za paranoja z plastik bagnetem? Na metalowej sigmie mam większe luzy niż na starym kicie po pół roku i takim samym użytkowaniu.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Mógłby ktoś mi podać jaki jest otwór dla ogniskowej 70 w tym szkle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Już 5.6, dalej dla jakiś 60 jest 5.3 a dla 50 5.0

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez mahometus Zobacz posta
    Już 5.6, dalej dla jakiś 60 jest 5.3 a dla 50 5.0
    Tragedia. To ja już wolę 18-70.

Dodatkowo, plastykowy bagnet dyskwalifikuję to szkło. Przynajmniej dla mnie.

Szczerze? Jak bym miał dziś coś kupić - to chyba bym wrócił do 18-200VR.

Światło to samo, ogniskowa lepsza. VR jest. Cena - milutka. Używkę złapię się za 1100-1400zł.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Właśnie też się swego czasu zastanawiałem nad 18-200VR, ale stwierdziłem, że cena za duża jak na początek... dlatego chyba wezmę 18-70, a potem jak by brakowało to myślałem o N70-300VR Myślę że jakościowo to będzie lepszy zestaw aniżeli ta 18-200...

Sorki za OT

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów