Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Ps cs4

Domyślnie

Tak myslalem. No wiec PS CS3, acr w wersji 4.6, nie podglada zarowno rawow z mojej minolty 7D jak i z D50 ani D300, generalnie zadnych
    chyba ze myslimy o czym innym, ale :

tak to wyglada u mnie, podgladu brak. A juz w darmowym raw therapee rawy sa 'podgladane' prawidlowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corckie Zobacz posta
    No wiec PS CS3, acr w wersji 4.6, nie podglada zarowno rawow z mojej minolty 7D jak i z D50 ani D300, generalnie zadnych
    Hmmm... No to powiem Ci, ze cos masz napieprzone w systemie albo instalacji CSa, bo ta wersja winna lykac Twoje NEFy bez zadnego "ale". Dzial techniczny Adobe lub dystrybutora, powinien Ci w tej kwestii pomoc. Osobiscie sie z tym jeszcze nigdzie nie spotkalem, ale "slyszalem" o tym w necie. Nieczytane RAWy w Bridge'u to kalectwo, i az sie dziwie, ze do tej pory Ci to nie przeszkadzalo.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Może wystarczy zainstalować Picture Project? Ja przynajmniej tak robię, żeby widzieć NEF'y w Win Xp

Domyślnie

U mnie pomogło wejście w preferencje ( bridga ) następnie zakładka advanced i zaznaczenie "use software rendering"
    Leszek Jarzębowski
    -----------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Może wystarczy zainstalować Picture Project? Ja przynajmniej tak robię, żeby widzieć NEF'y w Win Xp
    Przeciez nie chodzi o podglad NEFow w systemie, tylko w Bridge'u. On je powinien wyswietlac niezaleznie od tego, czy system je rozpoznaje czy nie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Hmmm... No to powiem Ci, ze cos masz napieprzone w systemie albo instalacji CSa, bo ta wersja winna lykac Twoje NEFy bez zadnego "ale". Dzial techniczny Adobe lub dystrybutora, powinien Ci w tej kwestii pomoc. Osobiscie sie z tym jeszcze nigdzie nie spotkalem, ale "slyszalem" o tym w necie. Nieczytane RAWy w Bridge'u to kalectwo, i az sie dziwie, ze do tej pory Ci to nie przeszkadzalo.
    Bo do niedawna korzystalem z CS2 gdzie problemu nie bylo a ostatnio praca wymogla na mnie robienie w jpegach wiec az tak mi nie przeszkadzalo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Przeciez nie chodzi o podglad NEFow w systemie, tylko w Bridge'u. On je powinien wyswietlac niezaleznie od tego, czy system je rozpoznaje czy nie.

Tak, wiem o co chodzi, ale z z takim rozwiązaniem problemu w Bridge'u też się kiedyś spotkałem. Aczkolwiek nie mam zielonego pojęcia dla czego nie chcą się wyświetlać te miniatury.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nowy CS - bardzo najs! pobawilem sie trialem i mi pasuje [szkoda, ze cena mi nie pasuje ]. Nowy ACR5.0 - BOMBA! tego chcialem i w koncu dostalem

Jeden zonk tylko byl - w pewnym momencie przy otwieraniu nefow wywalilo CSa [tzn zamknal sie bez uprzedzenia ]. Ale reszta poki co smiga

Domyślnie

a skad trial skoro adobe go jeszcze nie rozpowszechnia? :O

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Sie gra sie ma

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów