Szukaj
FX/DX/CX/www
Trzeba y obróbkę zacząć od początku - popatrzcie na niebo![]()
Mnie zupełnie obróbka nie leży
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Duża rozpiętość tonalna, prawie jak HDR, bardzo ładne światełko, podoba się.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Kurcze, dla mnie pierwsza wersja jest najfajniesza, najbardziej mi podchodzą kolorki, BW IMO najmniej ciekawe.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Cały czas drażni mnie jedno - kadr jakby traktorek wyjeżdżał już z kadru... Ma więcej luftu za sobą a nie przed sobą,co osobiście mi przeszkadza. Skadrowałbym inaczej obcinając przestrzeń za.
I z całej stawki b&w najbardziej mi podchodzi, bo ma najwięcej charakteru.
Może będzie to dla Ciebie kompletnym zaskoczeniem, ale widziałem go (pług) już za pierwszym razem, pomyślałem sobie tylko, że to brona, czy coś innego.Ale nie to to idzie, jak się znam na maszynach...
Chodzi o to, że mimo doczepionej końcówki - cała bryła traktora wyjeżdża mi z kadru. Ten pług nie waży tak jak np. przyczepa, jest mało ważącym dodatkiem, i dlatego mam wrażenie, że można byłoby uciąć tam sporo przestrzeni; tam, to znaczy z tyłu pojazdu.
Zresztą nie myślałem, żeby ucinać aż tak bardzo, żeby pozbyć się pługa - tak gdzieś w okolicy jego końca plus jakiś centymetr by wystarczyło - to przesunie ciężką bryłę traktorka w takie miejsce, że nie będzie już zmykać z kadru. Ja to tak widzę, ale Ty wcale nie musisz.
Skontaktuj się z nami