Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: moja żona

Domyślnie

nie aruba nie jest aktywna sejsmicznie....
    w tle na 3 to zawalony "natural bridge" ktory runal 3 lata tamu... podcas huraganu....
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Zdjęcia może i fajne... masz do nich nastawienie emocjonalne... ja nie mam... więc oceniam co widzę i stwierdzam, że pomimo prawidłowego naświetlenia, kolorów są tylko technicznie poprawne i do rodzinnego albumu, tudzież prywatnej galerii internetowej idealne... Stwierdzam, żę stać Cię na coś bardziejszego pod każdym względem.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovserwator Zobacz posta
    Zdjęcia może i fajne... masz do nich nastawienie emocjonalne... ja nie mam... więc oceniam co widzę i stwierdzam, że pomimo prawidłowego naświetlenia, kolorów są tylko technicznie poprawne i do rodzinnego albumu, tudzież prywatnej galerii internetowej idealne... Stwierdzam, żę stać Cię na coś bardziejszego pod każdym względem.
    Pozdrawiam
    alez ja sie z Tobą przyjacielu jak najbardziej zgadzam... to nie sesje yly tylko strzaly wakacyjne.. do albumu...
    )

tak dla humoru to przedstawie jescze jedno

|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

1 i 4 z przewagą 1, reszta zdecydowanie na nie.

Domyślnie

Ja dodam, że na 4 zgięcie ręki w łokciu mi się nie podoba.
    D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800

Domyślnie

1ka super, 4ka też fajna.
    D80 + N18-70 + 55-200 + N50/1.8 + T12-24/4 + Sb600 + dylematy

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

A mnie się 3 podoba...

Domyślnie

Masz jakąś dziwną tendencję do pochylania pionów i poziomów: (1) jakby drzwi się przechylały, (2)słup za postacią leci w lewo, (3) dla mnie horyzont opada w prawo (skupiłeś się na miejscu, w którym postać siedzi - a to nie jest horyzont), (4) znów linia horyzontu jedzie w prawo w dół i jeszcze (5) postać wisi w powietrzu, brakuje jakiegoś akcentu, który by nam powiedział, że postać skacze - dłuższy czas. Myślę, że powinieneś poczytać o GO (gdybyś to zastosował umiejętnie na (4), nie byłoby może tyle badziewia przed postacią, które jednak szpeci).

Twoja Żona ma faaaannnnnntastyczzzzne!!!!!!!!!!!! usta. Zamiast robić jakieś plaże, z których nic i tak nikt nie widzi, skup się na piękniejszych rzeczach.

Domyślnie

Witam Panie telly..

miałem nie odpisywać.. miałem nie polemizować jednak nie moge sie powtrzymac... i napisze slowa wytlumaczenia i wyjasnienia niektorych rzeczy

ad.1 tutaj drzwi przyjacielu to jakby leca.. ale u Ciebie w monitorze... u mnie niestety one sa prosto
    ad. 2 to jest portret a nie kraobraz... zdjecie zrobione pod specyficznym katem ( bardzo minimalnie od gory... ) wiec spodziewac moglem sie takiego "efektu". Rzecz po czesci zamierzona i jak juz wspomnialem ze to jest portret i dlo jest ciutke mniej wazne...
    ad.3 zdjecie zrobione celowo pod katem.... by uzyskac wlasnie taki efekt.. ciesze sie ze to zauwazyes... nie kazde zdjecie musi byc proste...
    ad.4 tu masz calkowita racje linia horyzontu leci w prawo w dół.... i ??? bo nie kumam i co ze leci zdjecie mam wyrzucic.. 3 klki w Ps i mam prostu horyzont .. no i ??... co dalej juz mam super zdjecie czy jak ?

ad.5 i tu wlasnie sprowokowales mnie do polemiki... wybacz bo jak ta postac wisi w powietrzu... to ja cie przepraszam ale chyba masz tak slabiutki monitor albo laptop ze nie widzisz kropel wody... wokol dolnych konczyn tylka i co wazniejsze z wlosow... wydaje mi sie ze tyle wystarczy by pokazac ruch.... w tym zdjeciu...

dziekuje za rade poczytania o GO ( ) naprawde juz wlaze w winkipednie.. i kupuje sterte ksiazek by poczytac o GO. i naucze sie obrabiac tak foty by dojsc ze jak cos ci bedzie z przodu przeszkadzac... to naucze sie kropowac... czy ty nie zauwazyles ze to bylo celowo by tam byl ten dol.. zapytasz po co ??
    a ja bo tak bo tak mi ise podobalo bo mialem taka koncepcje bo moje zdjecie i bo bo ...

i bo ja aparat ustawiam na P jak PRO bo nie mam pojecia do czego "A" program sluzy.. albo "M"

teraz jak juz chcesz mnie uczyc o GO to najpierw proponuje przegladnac moje poprzednie posty... zdjeci amam slabe.... slabiutkie i nie mam pojecia co to GO

moja żona ma wspaniale usta wiem... znow proponuje zajrzec w historie mojego pobytu na forum nikona i tam sprawdzic czy przypadkiem moja zona nie ma innych zdjec w innym dziale

i dlatego te zdjecia nie sa w dziale Portrety.. bo zdjecie sobie sprawe z pewnych niedociagniec i np " zlamanej reki " na zdjeciu nr 4

i Jeszcze jedno... Zdjecia sa to wakacyjne wspomniania z pewnego waznego dla mnie okresu. pier... mnie czy mam horyzont krzywy i czy mam paproch z przodu.. jak bede chcial cos lepiej to zrobie cos takiego jak .....

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28627
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31711
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32558
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66281
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28629
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28672

mysle ze tyle wystarczy ... tam chyba sie czego naucze o GO... i horyzontach

pozdrawiam i zycze spokojnej nocy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    O sa nowe.
    Na 4 zaraz wytkną że krzywo, ale faktycznie poza 1, która mnie urzekła najfajniejsza.

Edit 3 to prowokacja?
    Ten cały set to jedna wielka prowokacja Od kiedy Hanibal robi takie gniotowate foty?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów