Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Bez-troska...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    tytuł trafiony, bo faktycznie na zadnym zdjeciu nie widac troska

Ładnie skomponowany zaułek, bardzo plastyczna konwersja - choć co ciekawe niepowtarzalna w obu przypadkach - lepsza mz na jedynce.

W zasadzie zdjecia bronia sie jako architektura/pejzaż. Materiału ludzkiego troszke mało jednak, zwłaszcza na dwójce
    No bo trosek był tylko na tym zdjęciu poniżej, ale uznałam je za mniej udane i dałam tylko bez-troska
    A co do materiału ludzkiego - gdyby nie on, to chyba bym nawet nie wcisnęła spustu migawki, dlatego uznałam to za fotografię ludzi, a nie architektury

3. z troskiem
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Nadal jedynka Ona ma w sobie TO COŚ, pozostałe to takie tam, pstryki.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Kaś - trójka wyłącznie dla Lechupe jako zdjęcie troska Bo zdjęcie średnio mi wyszło kompozycyjnie
    Pozdrawiam - Aga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motylanoga Zobacz posta
    ..., pozostałe to takie tam, pstryki.
    no to musze na pół etatu jako advocatus diaboli...
    To są pewnie jakies tam pstryki, ale od wielu innych pstryków wystepujacych na forum różnia sie tym, ze po tych pstrykach nie wystepuja jęki...(oglądających)

a co do 3-ki:

trosek faktycznie całkiem całkiem, bo i z frontu i taki jakis przygarbiony jak to trosek

Co do finalnej kompozycji mam dwie propozycje:
    a/ przytnij kadr tak jak to zrobilas na dwoch poprzednich, czyli nad dolną latarnia - wtedy trosek sie naturalnie powiekszy, albo
    b/ przytnij kadr nad pierwszą latarnią, na wysokosi kalenicy dachu z kominami. Wtedy dostaniesz piekny drugi plan - w dalszym ciagu uwazam ze tu drugi plan robi te zdjecia - dopełniony przez troska.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    no to musze na pół etatu jako advocatus diaboli...
    To są pewnie jakies tam pstryki, ale od wielu innych pstryków wystepujacych na forum różnia sie tym, ze po tych pstrykach nie wystepuja jęki...(oglądających)
    Nie musisz adwokacić, one pstrykami są dla mnie w porównaniu ze świetną jedynką.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    stąd właśnie nie "beztroska" a "bez-troska" - chciałam by grał z obydwoma zdjęciami
    no tak...nie zauważylem...te wakacje - jestem przemęczony

Domyślnie

Swietna jedynka. Bardzo dobra konwersja.

Domyślnie

Dzięki wszystkim...
    Sama jestem zaskoczona, że to BW mi wyszło tak dobrze (nie ma to jak skromność ), ale tego jeszcze się uczę i to jest wciąż dla mnie wyzwaniem - dobra konwersja
    Pozdrawiam - Aga

Domyślnie

mi bardzo
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Jedynka faktycznie najlepsza.
    Tak na marginesie to ta uliczka nigdy, pomomo remontu się nie zmieni. A temontowany jest spalony teatr stary. Bo jak nie wszyscy wiedzą w Lublinie mamy spalony teatr stary i teatr w budowie (od 30 lat) ale to taka lubelska ciekawostka.
    Zdjęcia oddają klimat miejsca, podziwiam Cię za odwagę, wyciągać w trakim miejscu cokolwiek z torby to strach.

Ps. Słyszałem, że sie dogadałaś.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów