Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie jak kadrować duże budynki??

często zdarza się, że ciekawy budynek - zwłaszcza ten, który mi się podoba - ma wokół mało miejsca, aby go na spokojnie skadrować. przykłady poniżej - proszę o wskazówki

1
    2

Domyślnie

można skorzystać z wysięgnika lub drabiny strażackiej. Dojechac do połowy wysokosci budynku i zrobic ładne zdjęcie. Ale podejrzewam, ze nie zawsze wysięgnik jest pod ręką
    A tak na poważnie to ja bym nie starał się na siłę prostowac świata - bo i tak to wyjdzie. Może lepiej jeszcze szerszy kąt, jeszcze większe przerysowanie i ciekawy kadr..

Domyślnie

Moja rada, kup fisha i ogarniesz wszystko

Domyślnie

Szeroki kąt i PS, nie ma innej rady w takich wypadkach. Oczywiście mówimy o staniu na ziemi .
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

czyli jasno z tego wynika, że albo redbull albo dodatkowy sprzęt .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flasher Zobacz posta
    czyli jasno z tego wynika, że albo redbull albo dodatkowy sprzęt .
    Ewentualnie możesz zrobić kilka zdjęć a później to poskładać. Trzeba tylko zostawić odpowiednio dużo miejsca na sklejanie i kadrowanie

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Ewentualnie możesz zrobić kilka zdjęć a później to poskładać. Trzeba tylko zostawić odpowiednio dużo miejsca na sklejanie i kadrowanie
    Trzeba by chyba zinwestować sporo czasu w odpowiednie przygotowanie tych fotek do sklejania.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Trzeba by chyba zinwestować sporo czasu w odpowiednie przygotowanie tych fotek do sklejania.
    Jak zrobisz odpowiednio duże zakładki to nie jest to wcale takie trudne i czasochłonne
    Są też programy które same sklejają i niektóre nieźle sobie radzą
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Jak zrobisz odpowiednio duże zakładki to nie jest to wcale takie trudne i czasochłonne
    Są też programy które same sklejają i niektóre nieźle sobie radzą
    Pozdrawiam
    Pod warunkiem, że brak znaczącej dystorsji, równomierny rozkład naświetlenia, ograniczone zniekształcenia perspektywy, itd, itp. Ja tam wolę szeroki kąt, nawet przy mękach z prostowaniem .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Pod warunkiem, że brak znaczącej dystorsji, równomierny rozkład naświetlenia, ograniczone zniekształcenia perspektywy, itd, itp. Ja tam wolę szeroki kąt, nawet przy mękach z prostowaniem .
    Jasne że szeroki kąt jest lepszy bo jest szybciej i prościej
    Jak zaczynałem przygodę z cyfrą to miałem tylko standard z analoga 28-85 i jakoś musiałem sobie radzić z takimi kadrami. Chodzi mi tylko o to że bez wydawania kasy na nowe szkło też sie da.
    Może jest trochę trudniej ale za to satysfakcja większa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów