Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Dzięki.

))))) Seeker ok, myślałam, że też nie wierzysz, że tam było takie niebo)) nawet widać zafarb od mojej szarej połówki, którego zdjąć nie umiem)))

W bonusie krówka:
    2.

niebo było niesamowite-na granacie białe takie obłoczki, a powyżej kłębowisko jakiś szarych chmurzysk. Do tego to trwało ja wiem?kilkanaście minut?może i mniej?strasznie szybko się zmieniało-jak w górach normalnie

Domyślnie

na bonusiku niebo najbardziej mi się podoba ,i nie tylko niebo kolorki tez sa bdb - generalnie bardzo fajna fotka

pozdrawiam

Domyślnie

Chyba krowe bym rozjasnil. Wyglada, jakby z bagna wyszla... Podobno w portrecie oczy sa wazne.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Mi się lepiej podoba druga wersja, na jedynce jakoś nie leży mi kolor nieba.
    Krowa taka sobie...
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Krowę to chyba przeostrzyłaś. Ale jedynka fajna.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Aha dzięki za uwagi))

Seeker nie umiem tylko krowy rozjaśnić, albo wszystko albo nic)zupełnie jak w życiu

Domyślnie

PS, Gimp, i.t.p.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    PS, Gimp, i.t.p.
    rozumiem, że one same mi to zrobią)))
    powiem magiczne słowo abrakadabra i krowa będzie rozjaśniona))))
    przecież pisałam, że nie umiem))mam nawet super książkę, tutki itd niemniej ja i komputery to 2 odrębne jednostki-one mnie nie lubią!

Domyślnie

Nikon Capture NX, a w nim Control Pointy - stawiasz taki punkt na wybranym fragmencie krowy, określasz suwakiem koło
    (czyli wielkosc obszaru w którym bedziesz dokonywac zmian) i suwakami jasnosci ,kontrastu lub nasycenia dokonujesz własciwych zmian - ja uważam że dla początkujących którzy mają problemy z warstwami i z zaawansowanym Photo Shopem to naprawdę dobry i niedoceniany program

http://www.fotografuj.pl/News/Nikon_...ztuczki/id/452

ps.służe polską instrukcją na maila

pozdrawiam

Domyślnie

Zdjęcie z krową, jak dla mnie, najładniejsze. Na pierwszym bardzo nienaturalny i przesycony dół, drugie w całości nienaturalne. Natomiast landszafcik z przeżuwaczem - bardzo ładny.

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Nikon Capture
    [...]
    uważam że dla początkujących którzy mają problemy z warstawmi i z zaawansowanym Photo Shopem to naprawdę dobry i niedoceniany program
    Januszu, to ja długo będę początkujący
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów