Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27
    Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Hmm... Od czasu gdy kolega Bombel jakieś półtora roku temu w charakterystyczny dla niego sposób uświadomił mi, że to co wydawało mi się być HDRem, HDRem jednak nie było to żadnych "lekcji" od niego nie odbierałem.
    HDR to zło... ta technika działa w nazwijmy to specyficznych warunkach i nie ma sensu stosowania jej na siłę tak jak czyni to wiele osób. A do DRI mam następujące podejście - im mniej dłubania przy focie i mniej warstw tym lepsza fota - zakładając, że mam się dobrze naświetlonego NEFa - bo jak się mawia z pustego i Salomon nie naleje...

Domyślnie

Jeśli chodzi o te konkretne zdjęcia to są to zrzuty z matrycy. Tu lekko krzywa, tam poziomy. To wszystko. Żadnych warstw, żadnych DRI.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Żadnych warstw, żadnych DRI.
    Warto wiedzieć

Domyślnie

PRZEPRASZAM, nie zauważyłem, że to PORANNE, a nie wieczorne.

Tak więc, pół godziny do godziny później.

Tak, czy siak jest za chłodno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Hmm... Od czasu gdy kolega Bombel jakieś półtora roku temu w charakterystyczny dla niego sposób uświadomił mi, że to co wydawało mi się być HDRem, HDRem jednak nie było to żadnych "lekcji" od niego nie odbierałem.
    Nie bardzo wiem zatem o czym mówisz.
    Dobra...nabiję sobie posta,bo nie chcę by ktoś pomyślał ,że czytam forum bez zrozumienia...
    Chcesz powiedziec,że "przelatujesz" posty i ....nic.
    OK.
    Nie wierzę,bo nie byłoby reakcji.......

I tyle...miłego weekendu...

Pzdr
    Andrzej

.....uczniem się jest nawet bezwiednie...
    Raczej nie da się nie wynieść nic z postów Bombla,nawet taki matoł jak ja coś podpatrzyłem...ale tylko tyle ile pozwoli mi nie czerwienić się jak pokażę album czy plik, znajomym czy rodzinie,ze zwykłymi pstrykami..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    (...)
    Raczej nie da się nie wynieść nic z postów Bombla,nawet taki matoł jak ja coś podpatrzyłem...ale tylko tyle ile pozwoli mi nie czerwienić się jak pokażę album czy plik, znajomym czy rodzinie,ze zwykłymi pstrykami..
    Tyle, że Bombel nie odkrywa wiedzy tajemnej. Mówi z godną podziwu wytrwałością o podstawach. Wystarczy odrobić pracę domową - mniej siedzieć na forum i przeczytać książkę o fotografii. Albo ją chociaż "przelecieć" wzrokiem.

Domyślnie

Fakt,trudno się z tym nie zgodzić...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Tak jak zaprezentowałeś, tak i oceniam- 1, 2, 3,

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Mnie najbardziej 1 i troche 3.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

jedynka bdb, dwójka dobra

pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów