Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie test nikkor 16-85 AF-S VR w foto-video

W ostatnim numerze tego pisma jest test tego obiektywu N 16-85 VR AF-S opisuja go jako prawie profesjonalne szklo wszystko ladnie pieknie ale zaciekawilo mnie podsumowanie cytuje " doskonaly obiektyw na poczatek.Warto go kupic nawet kosztem oszczedzania na korpusie ( np. D60 zamiast D80 )" Co sadzicie o takim tekscie ? Mysle ze to fachowa prasa ale takim podsumowaniem wyniesli D60 nad D80

Domyślnie

Moim zdaniem FV po zmianie wydawcy obniżyło loty, jest pismem dla początkujących amatorów, merytorycznie bardzo ogólnym. Daje pogląd na rynek, nowości, itp., ale co do konkretów wynikających z testów nowego sprzętu lub konkretnych porad dla średnio zaawansowanych fotografików jestem zawiedziony i to z każdym kolejnym numerem coraz bardziej.
    Myślę, że prenumeraty tego pisma raczej nie będę kontynuował....
    Trochę OT, ale takie zdanie nt. tego wydawnictwa, co nie zmienia, że na rynku i takie pewnie jest potrzebne.
    Ostatnio edytowane przez georghe ; 16-07-2008 o 22:09
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez georghe Zobacz posta
    Moim zdaniem FV po zmianie wydawcy obniżyło loty, jest pismem dla początkujących amatorów, merytorycznie bardzo ogólnym. Daje pogląd na rynek, nowości, itp., ale co do konkretów wynikających z testów nowego sprzętu lub konkretnych porad dla średnio zaawansowanych fotografików jestem zawiedziony i to z każdym kolejnym numerem coraz bardziej.
    Myślę, że prenumeraty tego pisma raczej nie będę kontynuował....
    Trochę OT, ale takie zdanie nt. tego wydawnictwa, co nie zmienia, że na rynku i takie pewnie jest potrzebne.
    Co nie zmienia faktu, że 16-85 jest całkiem niezłym produktem.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaza67 Zobacz posta
    ... doskonaly obiektyw na poczatek.Warto go kupic nawet kosztem oszczedzania na korpusie ...
    W czasach analogów "profi" mówili, że to precyzyjna migawka i dobry obiektyw potrzebne do dobrego zdjęcia, a reszta to bajery. W digitalach "ważność" body wzrosła. Ale w 90 % przypadków to obiektyw i fotograf decydują o wszystkim.
    Pzdr
    Krzysiek
    D70 18-70 kit, N 50/1.8D, F70 Sigma 28-70/2,8DASF, T17-50/2.8, N 70-300 VR

Oszczędny w słowach Awatar vit
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Lepiej mieć lepsze szkło i gorszy korpus niż na odwrót.
    D300s - S18-50 - N70-300VR - SB600

Domyślnie

..."prawie profesjonalne" szkło? Takie ciemne i "prawie profesjonalne". No, ale "prawie" robi różnicę
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    ..."prawie profesjonalne" szkło? Takie ciemne i "prawie profesjonalne". No, ale "prawie" robi różnicę
    Pozdr.
    Zgadzam się że z tym „prawie profesjonalne” nieco przesadzili ale jasność to nie wszystko, wiele szkieł o jasności 2.8 zaczyna być ostra przy domknięciu do np. 5.6 więc wnioski nasuwają się same

Domyślnie

Profesjonalne, czy "prawie profesjonalne" to może przesada, ale na pewno niezłe szkło, tyle że ciemne i drogie jak na "polskie warunki".
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

no drogie..ale niestety warte tych pieniędzy..bo lepiej mi się podoba obraz z niego niż z 17-55..które ma być profi
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dx2 Zobacz posta
    wiele szkieł o jasności 2.8 zaczyna być ostra przy domknięciu do np. 5.6 więc wnioski nasuwają się same

przewaznie (pokusze sie o stwierdzenie ze 100%) tych podobnie porf. jak 16-85...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów